Магазин

Воцап уводи новину која је до сада била недоступна корисницима Андроид уређаја

Апликација Воцап за Андроид ускоро би требало да добије још једну веома корисну функцију која се односи на гласовне поруке. Новина долази у склопу новог ажурирања софтвера и коначно изједначава функционалност апликације са верзијом за ИОС.
Воцап уводи новину која је до сада била недоступна корисницима Андроид уређаја© Wikimedia Commons / WhatsApp, Canva / Rido

Дивелопери компаније Воцап (која се налази у склопу Закербергове Мете), тренутно су ангажовани на једном веома важном пројекту. Њихова пажња усмерена је на имплементацију превода гласовних порука у писани формат за све уређаје са Андроид оперативним системом. Ову вест поделио је портал WABetaInfo, који се бави извештавањем о свим новитетима на Воцап апликацији.

Ново ажурирање - нове могућности

Са новим аужурирањем, корисницима који Воцап користе на Андроид уређајима, постаће доступна нов функционал - дешифровање гласовних порука у текстуални формат. Нова могућност нарочито ће се допасти онима који преферирају поруке и који не воле да слушају звучне записе.

"Ова функција је већ имплементирана у апликацији за ИОС, али је до сада била недоступна корисницима Андроида", истакнуто је на порталу WABetaInfo.

Како је приказано на снимку екрана који је представљен на поменутом сајту, корисници ће морати да за ново ажурирање ослободе додатних 150 мегабајта меморије. Тек након инсталације последње верзије апликације, на екрану Воцап апликације појавиће се могућност превода гласовних порука у текст. 

Ново ажурирање апликације неће бити од користи само онима који не воле или нису у прилици да преслушају пристигле гласовне поруке, већ и онима који имају проблема са слухом. Осим тога, новина коју Воцап планира да имплементира згодна је и када су у питању дуги записи у којима је тешко сналажење ради поновног преслушавања.

Дешифровање гласовних порука већ постоји на другим апликацијама

Када је реч о овом функционалу, Воцап није измислио ништа ново, већ једноставно имплементирао постојеће решење које се показало као веома практично. У руској апликацији за размену порука Телеграм могућност дешифровања гласовних порука и њихово превођење у текст постоји још од 2022. године, али само за Премиум кориснике.

Ових дана, са последњим ажурирањем, ова функција постала је доступна и корисницима са бесплатном верзијом апликације, уз једно ограничење - недељни лимит је 2 поруке. Слична могућност доступна је и на руској друштвеној мрежи ВКонтакте, где се гласовне поруке у трајању до 100 минута могу превести у писани текст.

image