Магазин

Платформа Телеграм побољшала квалитет разговора и увела нови дизајн позива

Компанија Телеграм саопштила је да је побољшала квалитет разговора преко своје истоимене платформе, увела нови дизајн позива и нове анимације које треба да засене главног конкурента, апликацију Вoцап (WhatsApp) фирме Мета.
Платформа Телеграм побољшала квалитет разговора и увела нови дизајн позиваGetty © Buda Mendes

Позадине на Телеграму ће се мењати на основу статуса позива, односно на основу тога да ли телефон звони или позив траје или је разговор завршен, преноси портал Тех кранч.

Нови интерфејс захтева мање ресурса него раније што значи да штеди батерију и боље ради на старим уређајима.

Квалитет звука током позива преко Телеграма је све бољи и његово побољшавање ће се наставити током 2024. године, додаје се у саопштењу компаније са седиштем у Дубаију.
Поред тога, Телеграм уводи своју забавну анимацију "испаравања" и за кориснике оперативних система иОС и Андроид која се појављује сваки пут када корисник брише поруку.

Телеграм је пре месец дана најавио прилагођавање емотикона за реакције и побољшање других функција како би се боље надметао са конкурентским Вoцапом.

Метину платформу Вoцап користе око две милијарде људи месечно, а Телеграм има више од 800 милиона активних корисника на месечном нивоу.

image