Магазин

Месечни хороскоп за април 2024. године

Док се пролеће лагано одмотава пред нама и позива нас да закорачимо у боје и мирисе окупане сунцем, планете играју свој плес - у април улазимо са Сунцем и Меркуром у знаку Овна, Јупитером и Ураном у знаку Бика. Месец је у знаку Стрелца, Плутон у знаку Водолије. У знак Риба се сместило друштванце сачињено од Марса, Сатурна, Венере и Нептуна. Баш овај стелијум планета у Рибама указује на велике промене у расположењима, неизвесност и појачану осетљивост којима смо толико подложни у последње време.
Месечни хороскоп за април 2024. године© freepik/nuraghies

Првог априла, Меркур у знаку Овна креће ретроградним ходом. Не, није није првоаприлска шала - наредних 25 дана бићемо склони да се саплетемо на речима, у комуникацији, каснићемо, мењати планове, имати неспоразуме, проблеме са информацијама, везама и у саобраћају. Ово није добар период да се залетимо у договорима, у куповини, у саобраћају или на речима - сада је време у којем важи "три пута мери, једном сеци".

Но, с друге стране гледано, бићемо у прилици да остваримо нешто што смо пропустили, да пронађемо нешто што смо изгубили, да добијемо још једну шансу у неким ситуацијама, да обновимо неке контакте који су прекинути. Ово је такође период када информације које су нам биле недоступне или сакривене, излазе на површину. Бар што се Меркура тиче, април обећава игранку без престанка, ону у којој ће нам у неким тренуцима бити лудо забавно, а у другим ћемо желети из коже да искочимо од нервозе.

Венера 5. априла из знака Риба прелази у знак Овна, где ће боравити до 29. априла. У емотивном смислу - имаћемо потребу да освајамо...а и нас ће освајати! Страсти се лако буде, заљубљује се у трептају ока. Све у стилу "заљубим се пет-шест пута у року од три минута". И у партнерским односима ће бити повишених енергија и склоности ка расправама, но, ватра расправа се лако замени ватром страсти. Права планета за буђење у сваком смислу! И у пословно-финансијском смислу нам следи покретање - ту су нови начини зараде, нови пословни ангажмани, идеје које сада можемо материјализовати.

Mлад Месец и тотално помрачење Сунца у знаку Овна чека нас 8. априла, у знаку који представља нове почетке - пред нама је период великих промена, нешто мора да се "помрачи", угаси, да би се родило нешто ново. Неко мора да оде, да би дошао неко други. Завршетак и почетак иду руку под руку. Не заборавите да је помрачење окидач за догађаје који не морају наступити брзо, већ у наредних шест месеци.
У периоду од 5. до 12. априла Марс и Сатурн ће бити у коњункцији у знаку Риба- две малефичне планете једна уз другу - Марс који покушава да нагази гас....и Сатурн који држи кочницу. Нису ово једноставни дани, можемо се осећати под великим притиском околности (или других људи), можемо се суочити са непријатним ситуацијама, поразима, ломовима.
Сунце прелази у знак Бика 19. априла и почиње владавина овог знака, јер, време је за више уживања - у сунцу, у храни, у опуштености, у свим животним задовољствима.
Пун Месец у знаку Шкорпије очекује нас 24. априла - емотивно, ментално и физички доста напорни дани, искључивост, љубомора, тврдоглавост, посесивност.
Последњег дана априла Марс из знака Риба прелази у знак Овна. Време је за буђење. Срећно!!!!!

Ован

Љубав
Било да сте слободни или заузети припадник овог знака, током априла можете обновити неки контакт који ће бити најпре сексуалне природе. Неко време ћете вероватно покушавати да подигнете ручну кочницу и искулирате, али обзиром да искушење може бити прејако....а ваша воља преслаба - развој ситуације може да оде у правцу конкретизације. Уколико од ове обнове очекујете неко посебно емотивно задовољство – од тог посла ништа нема, много је више извесно да ћете се брзо покајати. Но. Ако оставимо по страни ове обнове, слободни Овнови ће током целог месеца бити под "опсадом" удварача/удварачица. Очекујте много флертовања, страсти и забаве са супротним полом. А заузети - умећете да испровоцирате драго вам биће, али је мало вероватно да ће вам партнер остати дужан. Комбинација страсти, енергије...па и расправа.
Посао
Препреке у комуникацији и у договорима, неспоразуми и проблеми административне и папиролошке природе могу обележити већи део овог месеца. Уколико не будете сувише импулсивни и нестрпљиви и уколико будете умели да учите на прошлим грешкама, али и искуствима - ово ће бити добар месец што се резултата тиче. Добар је период да потпишете значајан уговор или покренете сарадњу, али само ако процес договора траје већ неко време и истрпео је до сада више промена и различитих фаза. Зарадити хоћете, али се и ментално уморити.
Здравље
Можда делујете као да сте од челика, али то је само површински "премаз". Суштински - прилично сте и физички и ментално исцрпљени и требали бисте да више времена одвојите за себе, одмор, опуштање.

Бик

Љубав
Прва половина месеца ће бити нешто захтевнија у партнерским односима. Ви ћете бити преоптерећени, можда и нервознији него иначе а вољена особа доста окупирана обавезама. Биће момената у којима ће комуникација ићи теже, момената када ћете се размимоилазити у размишљањима, а могуће је да нећете баш увек имати довољно времена једно за друго. Други део априла је већ опуштенији, код обоје постоји више мотива и инспирације, више страсти и уживања, али и више блискости. Око пуног Месеца у знаку Шкорпије и вашем партнерском пољу у неким партнерским односима може доћи до појачаног нивоа љубоморе, али ће зато бити и оних парова који ће баш ово време искористити да направе неке значајне кораке. Слободни Бикови - април је добар за уживање и забаву, односи покренути у овом периоду могу временом постати озбиљни.

Посао
У већем делу месеца ће финансијски сегмент бити оно што вас окупира и место где улажете највише енергије. Променљиве финансијске ситуације вам могу повремено задавати главобољу, очекујте више стабилности тек пред крај априла. Пословно - и поред мањих застоја у комуникацији са сарадницима, одлагања неких планова или договора, ово ће бити доста миран месец за вас. Могућност за неке конкретније промене очекујте у другом делу априла. Стрпљење ће вам се исплатити.
Здравље
Ово је доста стабилан период у здравственом смислу. Евентуално бисте могли имати чешће главобоље или повремене алергијске тегобе.

Близанци

Љубав
Комуникација са вољеном особом може бити обојена нестрпљивошћу и вашим променљивим расположењима. Уколико је за овакво ваше стање заслужно то што сте под појачаним притиском кроз посао или кроз породицу – покушајте да не преносите нервозу у партнерски однос. Ако пак сматрате да је партнер једним делом крив за то како се осећате, онда би било добро да седнете и поразговарате. Добар је тренутак да кажете све оно што вам је на души и што вас оптерећује. Такође, могли бисте да размислите да ли сте и ви допринели проблему. Други део априла доноси вам лепе заједничке тренутке и више радости. Слободни Близанци - Венера је током овог месеца на вашој страни. Ваш друштвени живот се побољшава, лако се склапају нова познанства, контакти, лако се флертује. А можете и сусрести неког кога дуго желите да видите.
Посао
Доста захтеван пословни месец, поготово његова прва половина. Могуће је више неспоразума у комуникацији са шефовима И сарадницима, а и ви можете бити нефокусирани. Ово је период када се пред вас постављају комплексни и озбиљни задаци, када се од вас очекује одговорност и прави резултати. Прилагодите се тренутном пословном темпу, организујте се на најбољи начин - све је изводљиво, поготово ако покажете прилагодљивост, стрпљивост. Заслужене награде стижу у другом делу месеца.
Здравље
Појачан умор и ниво стреса. Бићете подложни проблемима са респираторним органима, поготово алергијама.

Рак

Љубав
Иако је однос између вољене особе и вас у стабилној фази током целог априла - ово не значи да ћете моћи да се опустите и уживате. Доста тешкоћа можете имати кроз комуникацију, ваша променљива расположења ће избијати кроз импулсивност, нестрпљивост и раздражљивост, па ће бити момената у којима ћете "ломити копља" и бити на граници расправе. Пословни и породични сектор ће вам одузимати доста времена и живаца а нервозу због тога ће бити лако пренети у партнерски однос. Ово је месец у којем бисте требало да се позабавите питањима и темама које до сада нисте успевали да решите, на којима сте се саплитали. Слободни Ракови – ако не на самом почетку месеца, а оно током последње декаде - неко може заголицати вашу пажњу. Поготово је овај други период погодан за уживања, дружења, флерт и наравно - љубав.
Посао
Помрачење Сунца у вашем пољу каријере указује да ће се ако не сада, а оно у наредних шест месеци пред вама отворити врата за велику пословну промену. Евентуално бисте неке наговештаје у ком правцу ће ситуација ићи могли да добијете у последњој декади месеца. Генерално - овај вам месец доноси потребу за истицањем и појачану амбицију, али вуче и мноштво што ситнијих што крупнијих препрека које ћете морати да савладате. Тешкоћа ће бити у комуникацији, у договорима али и по папиролошким питањима.
Здравље
Доста ћете се трошити – и ментално и физички – па је потребно проналазити простор за ресетовање, опуштање. Осетљиви су дисајни путеви, а можете имати и проблем са спавањем.

Лав

Љубав
Емотивни живот заузетих Лавова ће бити помало нејасан, променљив, са успонима и падовима. Као што ћете имати дане у којима ће бити много добре енергије, лепих момената и задовољства, страсти са особом коју волите - исто тако ће бити оних мутних, чудних, напорних дана са нервозном и нестрпљивом комуникацијом, са наглашеном тврдоглавошћу код обоје. Ситнице и "крупнице" које сметају да се ваш однос одвија стабилно и без великих осцилација - решавајте одмах, не гурајте под тепих. И обоје се потрудите да увек буде довољно времена и воље за ваше заједничке тренутке, само за вас двоје. Слободни Лавови - Венера је у добром аспекту на ваш знак током целог месеца, па уживања свакако неће фалити. Можда ово није време за неке стабилне љубавне почетке, али за вруће и запаљиве страсти свакако јесте.

Посао
Помрачење Сунца у пољу које влада иностранством, проширењем пословања и јавним и државним институцијама указује да ће Лавови у наредних шест месеци у овим секторима остварити значајне промене. Овај месец доноси изазове, али је више него извесно да ћете успевати да са њима изађете на крај. Добар је период да решите све оно што је остало недовршено, а до вас ће стићи и информације које већ неко дуже време прижељкујете. Иако је сектор финансија боље постављен -будите одговорнији у трошковима.
Здравље
Метеоропатске И хроничне тегобе су нешто израженије код старијих Лавова у првој половини месеца. Млађи – солидан здравствени период.

Девица

Љубав
Током целог априла Марс ће транзитирати кроз ваше поље партнерстава, где се већ налази Сатурн. Присуство ове две планете указује на врло озбиљан период у којем се сами темељи односа морају "претрести". Да, сада јесте могуће решити постојећу проблематику, направити промене које воде ка побољшању односа и више вас повезати…..Али је, реално гледано - итекако могуће да се неки парови суоче са прилично тешким изазовима које неће умети (или неће желети) да превазиђу заједничким снагама. Као и увек, комуникација је кључ, али не она обојена нестрпљењем и бандоглавошћу, већ она отворена, искрена, разумна. Слободне Девице - за страсти је ово ок период, као и за тајне везе, али са једном напоменом - оно што на први поглед делује као опуштајуће и лагано, може се показати као јако компликовано и захтевно.
Посао
Финансијски сектор ће бити доста јак током целог априла, иако ћете ви бити више него способни да повремено опустошите сопствени новчаник и оним неопходним, али и оним потпуно непотребним трошковима. Пословно - до сада сте схватили да се налазите у профитабилном, иако прилично захтевном пословном периоду. Они са којима радите и сарађујете захтевају од вас висок степен одговорности и посвећености. Све ћете то ви умети да пружите, али само ћете ви знати колико ћете се трошити у процесу. И ментално и физички.
Здравље
Осетљивост на стресс је присутна, што може доводити до појачане нервозе, али и проблема са главобољама. Могуће су и алергијске реакције и осетљивост дисајних путева.

Вага

Љубав
Нисам сигурна колико је април добар период за неке озбиљније и стабилније љубавне почетке за слободне Ваге, али је свакако месец који доноси много активности, друштвености, флерта и наравно - јаких страсти. Е сад, обзиром да се почетком априла дешава помрачење Сунца и млад Месец у вашем партнерском пољу - итекако је могуће да вам, ако не овај месец, а оно наредни период "обећава" један нов љубавни почетак и особу која ће постати значајна у вашем животу. Што се тиче заузетих Вага, то помрачење Сунца у партнерском пољу указује да је време да се нешто коренитије мења у односу. Евидентно је да су код партнера и вас неке теме и питања остали да "висе у ваздуху",  време је да их поново покренете и овог пута решите. Будите обоје спремни да се више прилагодите и да боље разумете једно друго.
Посао
Прва половина месеца тражиће од вас посебну одговорност и посвећеност у пословном сектору, јер је ово период који је изузетно захтеван, али исто тако од изузетне важности за вас и може вам се итекако исплатити. Или одмах, кроз знатније финансијске помаке, или у наредним месецима, кроз нове пословне сарадње. Комуникација са сарадницима може бити изазовна током већег дела априла,што вам једним делом може доносити оптерећење, али ће вам истовремено представљати и подстрек за акцију.
Здравље
Ментално И физичко трошење. Користите сваки тренутак за одмор, опуштање. Могући су проблеми са главобољама, синусима, алергијама.

Шкорпија

Љубав
Партнер и ви ћете током априла и уживати у љубави и страсти, али с времена на време, као да ћете се трудити да једно другом отежате живот. Могуће су тврдоглавости, импулсивности, посесивност и љубомора са обе стране. Комуникација вам неће баш увек бити сјајна, обоје ћете умети да будете нестрпљиви и нервозни, што не мора стриктно да се везује за ваш однос, већ за друге секторе - код вас за пословни, а код партнера за породични. Такође, ово је период када долази до неке промене у вашем односу. То могу бити позитивне промене, али ће оне свакако узбуркати вашу свакодневицу. Слободне Шкорпије - јаке страсти вас "возе" кроз овај месец. Неко ће улетети у авантуру, неко ће се озбиљно заљубити. Сви односи које започнете ће бити врло врући и бурни, али истовремено и прилично компликовани и турбулентни.

Посао
Кроз ваш пословни сектор транзитираће ретроградни Меркур, Венера и Сунце, а у првој декади априла ту ћемо имати и млад Месец и помрачење Сунца. Очекујте велики пораст обавеза и дешавања кроз посао. У првом делу месеца више ћете се бавити завршетком текућих обавеза, можда планирањима или обновом неких пословних контаката, док ће други део месеца бити више резервисан за нове послове, пројекте или промене. Интензиван и динамичан месец који ће вас уморити, али донети одличне финансијске резултате.
Здравље
Потребно је да више обратите пажњу на своје здравље и навике. Не исцрпљујте себе до крајњих граница, што менталних што физичких. Проблеми са главобољама, зубима, очима, респираторним органима.

Стрелац

Љубав
Породична питања ће вам у првој половини априла откидати један добар део живаца, времена и енергије, а паралелно са тим ћете се борити са пословним изазовима и обавезама. Иако партнер можда неће моћи да вам буде од велике помоћи, ипак ће умети да вас орасположи, насмеје, покрене, да иницира нека лепа дешавања између вас двоје. Да, може вас повремено нервирати неким својим импулсивним потезима, али умећете да искулирате. Период је добар да се подсетите и "шта то беше љубав", али и да поново разгорите пламен страсти између вас двоје. Додуше, добар је и да решите нека питања и теме из прошлости. Слободни Стрелчеви - ретроградни Меркур у вашем љубавном сектору може вам вратити особу из прошлости. Но, други транзити планета ипак више указују на нове особе и нова дешавања, на уживање, флерт и страст.
Посао
А шта да вам кажем што ви већ не знате сами? Јасно вам је да сте у изузетно озбиљном, али и компликованом пословном периоду у којем се обавезе и захтеви само ређају и надовезују једни на друге. Ништа се то неће променити ни током априла, с тим што ће ипак нешто бити другачије - април вам доноси прву, огромну шансу за промену а дефинитивно ће врло позитивно утицати на ваш сектор финансија. Када сте ви у питању - да, сав тај труд и напор кроз који пролазите  дефинитивно ће вам се исплатити.
Здравље
Немојте у јурњави и преокупираности обавезама заборавити на себе. Потребно је да ослушкујете потребе свог организма, да стрес и физичку исцрпљеност лечите одмором, релаксацијом.

Јарац

Љубав
Породични сектор (евентуално сектор приватног посла) у овом ће месецу тражити вашу велику посвећеност и ангажовање. Бавићете се великим променама у дому, неко можда пресељењем или ћете пак морати да се више фокусирате на неког члана породице. Такође, ово је период када морате решити и неку заосталу проблематику, папирологију или питања из прошлости. Све ово наведено хоће вам одузимати један добар део снаге и енергије и може се делимично одразити на партнерски однос у којем сте, кроз појачану нервозу или кроз лошију комуникацију. Ипак, и поред тога ваш љубавни сектор је приказан као стабилан и јак и сигурно је да ћете успети да одржите добар ниво посвећености, љубави, блискости. Слободни Јарчеви - други део месеца је повољнији за стабилније и трајније љубавне почетке који могу кренути из дружења, забаве, преко друштвених мрежа.
Посао
Они који се баве приватним послом имају пред собом изузетно динамичан месец. Да, биће доста препрека и отежања али ћете крајњим резултатима, поготово оним финансијске природе бити и више него задовољни. Остали - бавићете се комплексним обавезама, захтевним пројектима и дугорочним плановима и сарадњама које ће од вас захтевати јаку концентрацију, добру организованост и одговорност. Други део месеца ће донети резултате - било да су они кроз сектор финансија, било кроз нове пословне понуде.
Здравље
Повећан ниво стреса и енергетског трошења. Могуће је активирање хроничних тегоба, а више пажње обратите на респираторни систем.

Водолија

Љубав
Април ће донети шарениш од осећања, расположења и дешавања у партнерском односу. Да, имаћете више заједничких активности и више страсти, бићете у покрету и у доброј енергији. С друге стране - биће и момената лошије комуникације и нервозе, мањка заједничког времена или момената када се обоје морате много посветити пословном и породичном сектору који захтевају сву вашу пажњу. Партнеру ћете бити потребни као подршка у неким тренуцима, али исто и он вама. Заједничким снагама ће се неки отежавајући моменти превазићи. Слободне Водолије - ако жудите да сретнете бившу љубав или успоставите прекинут контакт - па, април вам може донети тако нешто. Да ли је то у вашем интересу и да ли вам доноси добро – то је већ посебна прича. Ја бих вам саветовала да не гледате много у прошлост, јер је пред вама време интензивних дешавања, узбуђења и нових особа које вам итекако могу зачинити љубавни живот.

Посао
А у послу и финансијском сектору -– спектакл. Ако волите да стално журите, а нигде не стижете на време, ово је прави месец за вас. Ако волите да будете у фазону "причи никад краја" онда ће вас овај период одушевити. Ако волите да у једној руци држите телефон и разговарате, а да другом руком куцате по компјутеру, пишете или попуњавате папирологију, ето вама радости током овог месеца. У суштини, покушавам да кажем да ћете кроз април буквално пројурити, све време се саплићући, падајући и устајући поново. Нервираћете се и настављати. Новац ће долазити а ви ћете га прослеђивати даље. Уживајте.
Здравље
Из априла ћете изаћи са знатно стањеним живцима. Стрес ће постати део ваше свакодневице па гледајте да се што више опуштате и ресетујете, најбоље у природи. И више водите рачуна о начину исхране. И у саобраћају.

Рибе

Љубав
Нешто у односу са партнером треба да се мења. А ви се трудите да те промене буду на боље, не на горе. Односи у којима постоји не само љубав, већ и јак степен разумевања, могу само процветати током овог месеца, чак бити подигнути на виши ниво, или ће у крајњем случају ово бити период у којем ћете више времена проводити заједно у активностима које вам обома пријају. Они односи у којима постоје ставке на којима се већ неко време саплићете, захтевају много отворенију комуникацију и више уложеног труда да би опстали. Обоје будите спремни на компромис, не инатите се и не будите бандоглави. Слободне Рибе - пред вама је један активан месец који вас може изненадити дешавањима онда када то најмање очекујете. Неки освежавајући и занимљиви контакти се лако могу продубити и покренути вас.
Посао
Финансијски сектор (око којег се већ неко време нервирате јер показује велике осцилације и нестабилност) ће бити у фокусу и током целог априла. Иако ће генерално гледано, бити више прилива и шанси за зараду, као да нећете умети да баратате новцем на прави начин, а могуће је и да ће неке заостале обавезе доћи на наплату. Стабилнију ситуацију очекујте тек у мају. Што се посла тиче - велики притисак на вас, али и велики уложен труд и фокусираност на посао. Од половине месеца очекујте лакше и једноставније функционисање.
Здравље
Доста стреса и физичког оптерећења. Сада лакше можете решити хроничне тегобе или се више посветити здравственим проблемима које сте запустили.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image
VV inauguration
banner