Магазин

Ако вас пут нанесе - ово су аеродроми са најбољим ресторанима, према мишљењу стручњака

Летови, преседања, чекање на следећи авион, могу бити стресни, напорни и дуги. Време можемо да "убијемо" тако што ћемо да користимо телефон и скролујемо у недоглед, читамо часописе. Такође, можемо да посетимо и неке ресторане који се налазе на самом аеродрому и тако скратимо сате. Туристички стручњаци имају своје препоруке, те ако нас пут нанесе на неке од следећих аеродрома, не би било лоше и да посетимо локале и пробамо неке специјалитете.
Ако вас пут нанесе - ово су аеродроми са најбољим ресторанима, према мишљењу стручњака© Patrick Tomasso/unsplash

Вишечасовни боравак на аеродрому док чекамо други лет је свима исцрпљујућ. Посета угоститељским објектима тада нам може дати утеху и досадно чекање учинити ипак интересантнијим. Панел стручњака за храну и путовања Глобал Тастемакерс номиновао је аеродроме који имају одличну понуду што се тиче ресторана, односно хране и пића.

11. Међународни аеродром у Минхену, Немачка

Овде путници могу да се препусте пиву у Airbrаu, првој аеродромској пивари на свету, или да обедују на пример, у гурманском ресторану са Мишелиновом звездицом. Понуда је разнолика и веома инстересантна. 

10. Међународни аеродром Ванкувер, Канада

Хваљен је због своје врсне гастрономске понуде, али и прекрасног погледа као и вина која која потичу из Британске Колумбије, односно са крајњег запада Канаде.

9. Међународни аеродром Сан Франциско, Калифорнија

Нуди разне "залогаје", те путници могу буквално да уживају док се припремају за одлазак од тачке А до тачке Б - постоје ресторани са локалним специјалитетима, пекаре са пецивима и сендвичима, као и продавнице са јелима направљеним од органских састојака.

8. Аеродром Хартсфилд-Џексон Атланта, Џорџија

Истакнуто је да се овде јужњачко, америчко, гостопримство осећа на сваком кораку. Овде су тражени локални специјалитети, као и јела од пилетине.

7.  Џон Еф Кенеди, Њујорк

Избор хране на овој локацији је огромана као и сам аеродром. Овде може да се ужива у култном укусу Њујорка, али и интернационалним специјалитетима, пише Фуд анд Вајн.

6. Амстердамски аеродром Шипол, Холандија

Доминира модерна холандска култура - путници могу да се опусте и уживају у пиву и грицкалицама или да крену у кратак кулинарски "обилазак" Холандије кроз разне ресторане.

5. Аеродром Истанбул, Турска

Избор хране на аеродрому Истанбул је прави одраз његове позиције на раскршћу Европе и Азије. Препоручују се места која у својој понуди имају турску "уличну" храну са свежим пецивима.

4. Хитроу у Лондону, Енглеска

Овде може да се, бар на кратко, доживи суштински британско искуство. Истиче се да би било занимљиво посетити терминал 5, јер су ту лоцирани многобројни кафићи и ресторани са шареноликом понудом. Посебну пажњу привлачи ресторан чувеног шефа кухиње Гордона Ремзија. 

3. Међународни аеродром Дубаи, Уједињени Арапски Емирати

Овде влада луксуз у сваком погледу. Поред богате понуде врхунских продавница, гости могу да уживају у разним кулинарским искуствима са мноштво блискоисточних укуса.

2. Аеродром Нарита Токио, Јапан

Нуди увид у јапанску кулинарску традицију - на аеродрому, гости могу да пробају свој први (или последњи) укус спектакуларног сушија.

1. Аеродром Џевел Чанги, Сингапур

Проглашен је за најбољи хотелски аеродром за храну и пиће према Глобал Тејстмекерс Авордсу за 2024. годину. Са више од 100 продаваца хране, сигурно ћемо пронаћи нешто што ће одушевити свачије непце.

image