Магазин

Због чега никада не треба да букирате седиште 11А у авиону

Одабир седишта у авиону изгледа као потпуно банална ствар, али управо од тога на ком сте месту смештени зависи колико ће путовање бити комфорно. Седиште 11А експерти за путовање никако не препоручују, а ево и због чега.
Због чега никада не треба да букирате седиште 11А у авиону© Canva / EXTREME-PHOTOGRAPHER

Искусни летачи су изверзирани када је реч о путовању авионом - они увек знају где је најбоље да сместите свој ручни пртљаг, на којим местима се најмање осећа турбуленција, као и са ког седишта можете направити "најинстаграмичније" фотографије.

Ипак, када су у питању дужи летови, комфор је оно што игра најзначајнију улогу. Управо због тога једно седиште у авиону никада не би требало да букирате, јер постоје велике шансе да вам се лет од неколико сати претвори у ноћну мору.

Седиште 11А је најгоре седиште у авиону

По речима експерта Брене Рајан, седиште 11А је дефинитивно седиште у коме ће лет бити најмање комфоран, будући да се налази до "зида" авиона, а не до пролаза, а уједно је и далеко од тоалета. За путнике који конзумирају доста течности на лету, а самим тим и чешће устају до WC-а, оно никако није добар избор.

Осим тога, уколико волите да фотографишете заласке сунца, ово седиште такође никада не треба да одаберете, јер нема прозора. Уместо у небо, читав лет провешћете гледајући у потиљак путника испред вас или "зид" авиона, изјавила је Рајан за портал Експрес.

Седиште 4Ц је можда и најбољи избор

Према истраживањима, најбоље седиште у авиону је седиште 4Ц. По речима експерта, оно се налази до пролаза, довољно је близу тоалета, али не превише, па до путника не допиру непријатни мириси када су врата отворена. Ово место је и за нијансу пространије, па је путовање, нарочито дуго, знатно комфорније.

Осим тога, имајући у виду да се налази ближе излазним вратима, путници који седе на овом седишту међу првима и излазе из авиона, што је посебно важно за оне који имају преседање и журе на други лет. Можда нећете имати "инстаграмичне" фотографије, али ће вам барем само путовање остати у лепом сећању јер се нећете грчити у седећем положају и нећете морати да цупкате у реду за тоалет у случају нужде.

image