Магазин

Тејлор Свифт први пут на Форбсовој листи милијардера

Америчка певачица Тејлор Свифт нашла се на Форбсовој листи милијардера први пут, као једна од 14 славних личности. Она је прва музичарка која је постала милијардерка само на основу својих песама и наступа, а њена колективна нето вредност се процењује на 31 милијарду долара.
Тејлор Свифт први пут на Форбсовој листи милијардераGetty © Neilson Barnard

Свифтова је у октобру постала милијардерка, великим делом захваљујући њеној рекордној турнеји "Ерас Тур (Eras Tour), која је постала прва турнеја у историји која је зарадила више од милијарду долара. Процењује се да је та турнеја зарадила 1.04 милијарде долара само од својих првих 60 наступа, а сада се Тејлор званично придружује "Форбсовој" листи милијардера.

"Форбс" је у октобру проценио да је око 500 милиона долара њеног богатства било у готовини од музичких тантијема и турнеја, још 500 милиона долара је било од све веће вредности њеног музичког каталога, од којих је велики део поново снимала и издавала, док је 125 милиона долара њене нето вредности добила од некретнина.

Наводи се да је 2. априла, од уторка поподне, нето вредност Свифтове процењена на 1.1 милијарди долара и она је сада једна од 264 нова милијардера на Форбсовој листи.

Џеј Зи и Ријана су такође издвојени као музичари на "Форбсовој" листи познатих личности милијардера, а међу осталима од укупно 14 су и редитељ Џорџ Лукас, Џими Бафет, Стивен Спилберг, Лућијано Бенетон, Ђорђо Армани, деца Силвија Берлусконија (Марина и Пјер Силвио), Доменико Долче, Стефано Габана, Масимо Морати и други.

image
VV inauguration
banner