Магазин

Са 17 различитих бројева звала хитну помоћ 2 хиљаде пута и то није био крај

Једна жена из Лондона хиљадама пута је звала број за хитне случајеве. Поред тога, злостављала је раднике хитне помоћи и полицајце, те је органима реда лакнуло када је осуђена на 22 недеље затвора.
Са 17 различитих бројева звала хитну помоћ 2 хиљаде пута и то није био крај© freepik

Користећи 17 различитих мобилних бројева, једна жена из Лондона, звала је телефонску линију 999 који служи за хитне случајеве више од 2 хиљаде пута. Због овог је осуђена на казну затвором.

Соња Никсон (56) у периоду од 2021. и 2023. године хиљадама пута је звала број намењен за хитне случајеве. Само током прошле године, окренула је службе чак 1194 пута и тако је постала једна од троје људи који су најчешће позивали полицију у тој години.

Никсонова је и ухапшена и то због 668 кршења Закона о комуникацијама, а оптужена је за чак 670 кривичних дела. Након што је ухапшена, на расној основи је злостављала полицајца, те је даље ухапшена због угрожавања јавног реда и мира. Tакође је уринирала у полицијском комбију.

До сада осуђена на 22 недеље затвора, а из полиције су проценили да је њено упорно преступништво коштало службу око 4.500 фунти у периоду од пет месеци.

"Ово је резултат и сведочанство напорног рада и посвећености полицијског тима у заједници да приведе Соњу Никсон правди", рекао је надзорник Мет Креј, а пише Скај Њуз.

Наглашено је да је злостављала раднике хитне помоћи, понашала се подло и расистички и изазивала је претње на улици.

image
VV inauguration
banner