Магазин

Пачићи на дочеку Сија Ђинпинга: Неoчекивани гости желели да поздраве кинеског председника

Испред Палате "Србија" приређен је специјални дочек за кинеског председника Си Ђинпинга, a поред званичника, на црвеном тепиху, тик пред њихов долазак, су се нашли неoчекивани гости - патка са пачићима, који су желели да поздраве Сија. Мама патка je с поносом и необичном самоувереношћу корачала својим путем, игноришући све протоколарне норме. Њени пачићи, мали и живахни, пратили су је у стопу, чинећи да сцена изгледа још необичније и шармантније.
Пачићи на дочеку Сија Ђинпинга: Неoчекивани гости желели да поздраве кинеског председника© Tanjug via AP/Darko Vojinovic

Пре самог доласка кинеског председника Си Ђинпинга и његове супруге Пенг Лијуан, на платоу испред Палaте Србије прошетали су се патка са пачићима. Наравно да су сви објективи и камере биле уперене у њих, а ова симпатична сцена за кратко време је постала вирална и измамила осмехе људи који су се ту затекли. Непланирани тренутак спонтаности и хумора додао је дозу лакоће и непредвидљивости формалној атмосфери.

Председник Александар Вучић приредио је данас за председника Кине Си Ђинпинга свечани дочек испред Палате, уз 10 почасних плотуна из 10 артиљеријских оруђа, интонирање химне и смотру почасне гарде.

Си дирнут дочеком

Председник Кине је истакао да је веома срећан што је поново у Србији и да је почаствован да види тако величанствену церемонију:

"Био сам заиста импресиониран и дубоко дирнут. Као што сте и сами рекли, ми смо из прве руке сведоци томе да српски народ кинески народ посматра као челичне, најбоље пријатеље. Ово је заиста обострано и искрено пријатељство, постоји снажан осећај пријатељства између наших земаља, то заиста поздрављам и заиста је на мене оставило изузетно дубок утисак", рекао је Си, а пише РТС.

Гужве у саобраћају

Због посете председника Кине, данас у Београду можемо очекивани гужве у саобраћају, а неке улице се на смену скроз затварају.

image