Магазин

Зоолошки врт оптужен за лажно оглашавање - офарбали псе и рекламирали као панде (ВИДЕО)

Зоолошки врт Тајџоу у источној кинеској провинцији Ђансу оптужен је за лажно оглашавање, јер је своје посетиоце навео да мисле да ће имати прилику да виде бебе панде. Уместо тога, иза стакла су се налазили штенци обојени у црно-бело, тако да њихово крзно подсећа на панде.
Зоолошки врт оптужен за лажно оглашавање - офарбали псе и рекламирали као панде (ВИДЕО)© TikTok/dailymailanimals

Зоолошки врт је пре неколико дана објавио на друштвеним мрежама вест о новој изложби "панда паса" која кошта 2.58 евра, али су посетиоци били разочарани кад су стигли у врт и видели да је реч о офарбаним чау-чау псима, преноси "Скај њуз".

Један од радника из зоолошког врта је одбацио оптужбе о лажном оглашавању, наглашавајући да је само реч о новој понуди за посетиоце која није додатно наплаћена, као и да је у реклами прецизно наведено да је реч о чау-чау псима.

"И људи фарбају косу. Природна фарба може бити коришћена на псима ако имају дугачко крзно. Немамо панде у зоолошком врту и зато смо ово урадили", додао је портпарол врта.

@dailymailanimals They are sooo adorable! ‘Panda Pups’ are the latest trend in China BUT it turns out these cute balls of fluff are actually Chow Chow dogs coloured in! #puppy#cute#puppies#chowchow#panda#pandas#zoo#trend#adorable#china♬ original sound - Whistle

У јулу 2023. године се десио сличан случај у зоолошком врту Хангџоу, када су људи веровали да су малајски медведи изложени у кавезима заправо били људи у костимима

"Због начина на који стоје, неки људи на мрежи постављају питање да ли су то прерушени људи", навео је кинески лист "Хангџоу дејли".

image