Магазин

Касперски открио шта деца претражују на интернету - предњачи Јутјуб, следи ТикТок

Деца највише користе Јутјуб са чак 28 одсто укупног времена проведеног за екраном, саопштила је компанија Касперски која је објавила је свој годишњи извештај о популарним дечијим интересовањима на интернету.
Касперски открио шта деца претражују на интернету - предњачи Јутјуб, следи ТикТок© Unsplash/Christian Wiediger

Како се наводи, следе ТикТок са 14,7 одсто и Воцап (WhatsApp) и 14,6 одсто, док се Инстаграм нашао на четвртом месту са 9 одсто удела.

Поменута компанија напомиње да је то иустраживање урадила како би помогла родитељима да боље упознају навике својих малишана док су на интернету и понудила им дигитална решења која им омогућују да децу заштите од потенцијалних негативних искустава.

Најновија анализа темељи се на анонимним подацима, претраживачким упитима, најпопуларнијим Андроид и Виндоус апликацијама, које су добровољно доставили корисници алата Касперски Сејф Кидс.

Ове године анализирани су подаци за мобилне (Андроид) и десктоп платформе (Windows).

Експерти из компаније Касперски су се потрудили да објасне најновије трендове из онлајн света како би помогли родитељима. Када је реч о блогерима, чији је садржај углавном посвећен гејмингу, доминирају претраге на Јутјуб платформи, а ова категорија се углавном састоји од стримера и оних који раде рецензије.

Најпопуларнији гејминг инфлуенсери у свету су SSundee, Aphmau, KreekCraf.
На Јутјуб платформи у претходној години деца су највише претраживала мим "Gegagedigedagedago"", који је био веома популаран, посебно међу најмлађом популацијом.

Најтраженији музички жанрови међу децом били су Phonk и Nightcore, а најопопуларнији уветниици Оливија Родриго и Тејлор Свифт.

Међу филмовима издваја се трећи наставак серије Рокдог, који прати даље авантуре Бодија, тибетанског мастифа, а посебно ишчекиван био је Кунг Фу Панда 4, објављен у марту 2024. године.

Најпопуларније игрице и даље су Fortnite, Minecraft, Brawl Stars, Roblox, Genshin Impact...

image