Магазин

Како ћемо изгледати за 1000 година? Вештачка интелигенција је дала одговор на ово питање

Изглед људске врсте се кроз историју мењао више пута али су све досадашње промене биле минорне у поређењу са оном која нас очекује у будућности. Ако је веровати вештачкој интелигенцији, човек ће за 1000 година изгледати потпуно другачије, а људску врсту ће чинити две подврсте - киборзи и "ванземаљци".
Како ћемо изгледати за 1000 година? Вештачка интелигенција је дала одговор на ово питање© Twitter printscreen / Peer Community Hub, Your News Network Zone

Многи од нас се с времена на време запитају како ће припадници људске расе изгледати у будућности - хоће ли задржати макар делић садашњег физичког изгледа или ће се претворити у неке роботе. Захваљујући вештачкој интелигенцији више нема потребе нагађати - слика човека за 1000 година је толико застрашујућа да је можда било боље да нико никада није ни поставио ово питање, ни у себи, а ни наглас.

Шокантни резултати: Овако ће изгледати човек за 1000 година

На основу упита радозналих запослених портала Униланд , софтвер са вештачком интелигенцијом Мидџорнеј (Midjourney) генерисао је серију фотографија које приказују изглед човека у наредном миленијуму, односно 3024. године. Мало је рећи да је резултат шокантан! Лице човека будућности једва да подсећа на лице човека данас.

Оно је комплетно прекривено "шумом" каблова и других електронских компоненти попут чипова, коже на њему готово да и нема (а на местима где је има је она сиве боје), док је поглед празан и хладан. Човек будућности више подсећа да неки хај-тек скелет из научнофантастичних филмова, него на живу, разумну и емоционално интелигентну особу.

Неће сви људи изгледати као киборзи, али ће сви доживети велику трансформацију

Међутим, софтвер са вештачком интелигенцијом није предвидео да ће овако изгледати читава људска популација - овакав физички изглед имаће тек један део становништва Земље. Други део ће такође доживети велику трансформацију, али ће она бити нешто другачијег карактера. Коме ли ће се "посрећити" више?

Лобање другог дела популације постаће сличне лобањама ванземаљаца: биће много шире у горњем делу, а уже у доњем, а њихове очи ће бити велике и искошене. Облик носа ће се такође променити, док се на глави неће налазити нити једна влас. По мишљењу софтвера, оваква промена биће последица глобалних климатских промена на Земљи.

image