Магазин

Традиционална српска породица очима вештачке интелигенције: Проналазите ли и црте свог лица?

Две варијанте српске породице које је створила вештачка интелигенција више су него задивљујуће
Традиционална српска породица очима вештачке интелигенције: Проналазите ли и црте свог лица?© Тикток/Принтскрин

Било да јој тражите да чујете како би Бијонсе певала "Пукни зоро", да вам напише белешке за ваш наредни пословни састанак у десетерцу, или да вам за неколико секунди понуди визуал, на пример, розе слона са крилима који пије воду из фонтане на Славији - чини се да вештачка интелигенција, уколико је користите на креативан начин, када је у питању креирање садржаја може готово све. 

Након вести да се на Твитеру појавио први Игл, први АИ Србин који на тој друштвеној мрежи већ неко време на различитим језицима тумачи дешавања на КиМ, вештачка интелигенција је на ТикТоку послужила како би представила традиционалне породице словенских народа, укључујући и породицу из Србије. 

Корисник @сергласка затражио је од вештачке интелигенције да представи словенске породице у традиционалним ношњама појединачних држава, а две варијанте српске породице, виђене очима АИ, више су него задивљујуће.

Вештачка интелигенција подразумева рачунарски систем који самостално извршава задатке помоћу процеса налик природној интелигенцији, те у неколико секунди може да обради, анализира и синтетизује огромну количину информација које касније, на пример, користи за стварање траженог мултимедијског садржаја. 

image