Магазин

Како технологија може да открије да ли вас партнер вара

Ако сумњате да партнер нешто крије од вас, али га никада нисте "ухватили" да ради нешто погрешно, технологија вам може дати неке одговоре. Сакривање екрана, врста активности на друштвеним мрежама, па чак и апликације за мапе могу да понуде детаље о необичном понашању партнера.
Како технологија може да открије да ли вас партнер вара© Freepik/freepik

Телефони и компјутери могу да бележе већину наших активности, укључујући и оне везане за романтични живот. Ако сумњате да ваш партнер нешто крије од вас, али немате довољно убедљивих доказа, можете се ослонити на технологију. Следећих неколико примера вам могу потврдити да ли је особа са којом сте у вези одана.

Крије своје уређаје

Већина људи не воли да им други посматрају екран када користе телефон или компјутер, тако да ово понашање може да буде сасвим уобичајено. Међутим, ако ово ради њихов партнер, вероватно им неће сметати - осим ако немају нешто да крију.

Ако партнер увек држи телефон близу, окреће екран надоле када га оставља на равној површини, постаје напет када се приближите уређају, то могу бити знаци упозорења. Исто важи и ако много времена проводе на телефону, али никада немају укључен звук за нотификације и позиве. То може значити да покушавају да сакрију било који "технолошки траг" на који можете посумњати.

Непознате апикације

Партнер који вара вероватно неће оставити доказе који се лако могу пронаћи, као што је дописивање на класичним апликацијама које томе служе. Уместо тога, можда ће их "сакрити" и променити им име и иконицу. На пример, апликација која наводно служи као игрица, калкулатор, "фитнес асистент" или слично може заправо бити за дописивање. Ако се на уређају вашег партнера налазе ове врсте апликација, то може бити знак упозорења.

Брисање трагова

Они који користе технологију да би варали ће редовно брисати своје трагове са платформи. То може да буде брисање историје на интернет претраживачу, празна апликација за поруке, празна дигитална "канта за смеће", мејлови...

Док има иних који често "чисте" своје уређаје на овај начин, ова навика постаје скоро свакодневна за оне који покушавају да прикрију своје онлајн активности.

Некада је могуће да повратите све избрисане информације, у зависности од апликације и уређаја. Ако сумњате да партнер нешто крије, можете покушати ову методу.

Увек је "заузет"

Коришћење компјутера и телефона је неизбежно за већину савремених послова, али не захтева баш сваки да будете доступни онлајн у било које доба дана (или ноћи). Ако ваш партнер необично много времена проводи за телефоном/компјутером/таблетом, уз изговор да је "само много заузет", то може да буде "црвена заставица".

Локације

Још један траг који може бити од помоћи је прегледање апликација за мапе. На пример, ако се на мапама у партнеровом телефону често показује иста локација или више различитих локација које вам партнер никада није споменуо, а на којима је очигледно боравио, онда то може бити забрињавајуће. Ово посебно важи ако партнер често излази без вас, уз изговор да се "састаје са пријатељима" или "иде да ради".

"Лајковање" провокативних објава

Нормално је да ће корисници друштвених мрежа "лајковати" садржај који им се допада, али ово може бити мач са две оштрице. Ако примећујете да партнер често "лајкује" сугестиван и провокативан садржај, то може бити забрињавајуће. Можете прегледати коју врсту друштвених профила или инфлуенсера прати, да ли је њихов садржај прикладан - ако је одговор не, то је велики знак непоштовања и јасно говори да је веза у опасности.

image