Спорт

Бајерн зна где да тражи хитну замену за Нојера, контактиран Монако око Нибела

Немачки голман Александер Нибел, који се тренутно налази у Монаку на позајмици из Бајерна, врло брзо би могао да се врати у клуб из Минхена, где би до краја сезоне мењао повређеног Мануела Нојера, преноси добро обавештени новинар Скај Спорта и трансфер експерт Фабрисио Романо
Бајерн зна где да тражи хитну замену за Нојера, контактиран Монако око НибелаGetty © Matthias Hangst

Оно што није успевао као "регуларни" члан Бајерна из Минхена, Александер Нибел могао би као враћени позајмљени фудбалер.

Наиме, немачки голман је приоритет Бајерна у јануарском прелазном року, јер је тим из Минхена доживео велики пех повредом Мануела Нојера.

Капитен и неприкосновени голман Бавараца доживео је повреду након елиминиције Немачке са Светског првенства у Катару, пошто је поломио ногу на скијању.

Након операције, Бајерн је саопштио да ће Нојер пропустити остатак сезоне, па се управа клуба дала у потрагу за његовим замеником.

Иако се спекулисало да би у редове шампиона Немачке могли да дођу Кејлор Навас и Доминик Ливаковић, бројни европски медији ипак преносе да је прва опција и жеља Бајерна нико други до Александер Нибел.

Трансфер експерт и новинар Скај Спорта Фабрисио Романо, пренео је информацију да је Нибелов агент обавештен о ступању у контакт Бајерна и Монака.

"Бајерн ме је обавестио да су ступили у контакт са Монаком. Одлука још није донета", навео је Нибелов агент.

Годинама се Нибел сматрао за "природног" наследника Мануела Нојера, не само због физичких и голманских карактеристика, већ и због пута којим је дошао у Бајерн (Велики таленат, некада капитен Шалкеа, одбио продужетак уговора, како би дошао у Бајерн)...

Како за годину дана, Нибел није успевао да избори било какве минуте у дресу Бајерна, тим из Минхена послао га је на позајмицу у Монако у јулу прошле године.

Та позајмица могла би да се заврши раније од планираног, а према писањима бројних медија широм Европе, Монако и Бајерн договарају се око компензације за превремен раскид позајмице.

image