Свет

Немачка: Разбијена педофилска мрежа на даркнету

Власти укинуле три форума који су коришћени за дистрибуцију фотографија и снимака сексуалног злостављања деце
Немачка: Разбијена педофилска мрежа на даркнетуwww.globallookpress.com © Paul Zinken/dpa

Немачка савезна криминалистичка полиција (БКА) саопштила је да је уклонила три велика даркнет форума који су дистрибуирали дечију порнографију. Сајтови су имали више од милион регистрованих корисника заједно, што их чини главним чвориштем веома недозвољеног садржаја.

До сада су ухапшена четворица осумњичених, тројица су ухваћена у Немачкој, док је четврти ухапшен у Бразилу.

Верује се да је један од осумњичених, 21-годишњи мушкарац из источне немачке покрајине Саксоније, главни администратор форума "БојВидс 6.0", "Форбиден лав" и "Чајлд порн маркет".

Сајтови су служили као тржишта за размену нелегалног садржаја, при чему је "БојВидс 6.0" имао око 410.000 регистрованих корисника у време затварања, а "Форбиден лав" са скоро 850.000.

Последњи сајт је покренут тек у октобру и није успео да привуче значајну публику пре рације. Ипак, већ је нудио око 120 графичких видео записа, саопштила је полиција.

Рацију је немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фаезер поздравила као "важан ударац против ширења ужасних слика сексуализованог насиља над децом".

Полицијска акција је део напора Берлина да сузбије ширење забрањеног садржаја, који приказује сексуално злостављање деце. Прошле године, немачка полиција је затворила сајт "Бојстаун", који је био међу највећим платформама за дечију порнографију на даркнету, са око 400.000 корисника.

image