Свет

Трансродни педофил месецима боравио у склоништу за жене и децу

Амерички и британски медији упозорили на велики пропуст шкотског суда: Предатор који је покушао да силује 10-годишњу девојчицу остао на слободи
Трансродни педофил месецима боравио у склоништу за жене и децуwww.globallookpress.com © Damian Klamka/ZUMAPRESS.com

Трансродни педофил који је у септемрбу покушао да силује 10-годишњу девојчицу у јавном купатилу, месецима је живео у склоништу за жене и децу жртве породичног насиља, пише "Сан".

Трансродна особа Кејти Долатовски, предатор који је биолошки мушкарац, осуђена је 2019. године након што је зграбила девојчицу за лице и натерала је да уђе у кабину у јавном тоалету у супермаркету у Шкотској под претњом да ће је избости ножем и да ће убити њену мајку.

Шкотски суд је, пише овим поводом амерички "Брајтбарт", често "изненађујуће благ према педофилима", те Долатовски није био послат у затвор.

Предатор на слободи је након тога успео да се инфилтрира у склониште за угрожене жене и њихову децу у Лидсу у Енглеској.

Долатовски се представља као жена и у склоништу је живео дуже од два месеца. Користио је псеудоним, а приведен је чим је његов прави идентитет разоткривен.  

"Ужаснути смо чињеницом да је такав злочинац могао да борави у склоништу за жене користећи лажни идентитет", рекао је извршни директор склоништа Ник Писгуд за "Сан".

Није познато који државни орган је Долатовском издао лажна документа.

"Дошла сам овде са својом децом надајући се да их одводим на безбедно место, а сада сам сазнала да је неколико врата од нас месецима живео педофил. То је једноставно ужасно. Виђала сам га како се мота око паркираних колица. Висок је и мршав са дугом смеђом косом и увек је носи плаву хируршку маску", рекла је за британски лист неименована корисница склоништа која је одлучила да о предатору говори у мушком роду.

Случај напада овог педофила на девојчицу у септембру 2022. године је изазвао бројне полемике у јавности, будући да је ауторка Харија Потера Џеј Кеј Роулинг тај догађај истакла као пример опасности које могу да уследе уколико се људима који се изјашњавају као трансродне жене дозволи безуслован приступ женском тоалету и свлачионицама.

image