Србија и Балкан

Шеста епизода "Локомотиве": О посети Зеленског Вашингтону, Мундијалу и вештачкој интелигенцији

Главна тема нове епизоде подкаста, чији су аутори Тиосав Пурић и Марко Николић, јесте сумирање утисака са недавно завршеног Мундијала и анализа политичих и спортских последица овог првенства
Шеста епизода "Локомотиве": О посети Зеленског Вашингтону, Мундијалу и вештачкој интелигенцији

О утицају политике на спорт, завршетку Мундијала и посети Владимира Зеленског Америци, у новој епизоди подкаста "Локомотива" разговарали су аутори емисије Тиосав Пурић и Марко Николић. Поред ових тема, аутори су анализирали текстове из "Форин полисија и "Атлантика", а дискутовали су и о поглављу из књиге Хенрија Кисинџера "Доба вештачке интелигенције и наша људска будућност". 

Гост другог дела емисије је Алекса Вујић који је током Мундијала редовно организовао "Твитер спејс" окупљања.

Циљ таквог формата је да се што више различитих људи укључи у разговор о значајним темама, а једна од њих је била и Светско првенство у фудбалу. 

Аргентина је у утакмици за памћење победила Француску након извођења пенала, а Меси је "крунисан" за фудбалског краља.

"Жао ми је што се Меси није повукао одмах после утакмице" рекао је Алекса који је финалну утакмицу сликовито описао реченицом "ако неко није љубитељ фудбала, а гледао је меч, онда је неминовно да ће након оваквог спектакла то постати".

Поред анализе најзанимљивијих тренутака са првенства, аутори подкаста дотакли су се и уплива технологије и њеног утицаја на модерни спорт.

"Технологија има смисла једино ако сви клубови и све лиге могу то да примене, јер ако се на једном мечу користи поменута технологија,  а на другом не, онда причамо о два различита спорта", објаснио је Алекса и додао да је ово првенство било једно од најуједначенијих икада док је изразио скептичност према плановима да будући Мундијали буду организоани са 48 тимова уместо досадашња 32 тима, као и да има више земаља организатора. 

image