Спорт

Тотенхем "оживео" и извукао бод против Брентфорда

Фудбалери Тотенхема и Брентфорда одиграли су нерешено 2:2 у мечу 17. кола Премијер лиге
Тотенхем "оживео" и извукао бод против БрентфордаGetty © Eddie Keogh

"Боксинг дан" почео је веома занимљивим лондонским окршајем између Брентфорда и Тотенхема.

Домаћин је веома пријатно изненадио у дуелу против фаворизованог ривала, али није успео да задржи предност и освоји сва три бода.

"Пчеле" су у 15. минуту стигле до предности, када је Тони одлично пробио и центрирао са леве стране, Јенсен је шутирао, а Форстер одбранио, међутим, ситуацију је одлично пратио Јанелт и смесио лопту у мрежу.

У финишу првог дела утакмице, веома расположени Тони побегао је одбрани, заобишао противничког голмана и постигао погодак, али је он поништен због претходне офсајд позиције у којој се фудбалер домаћих нашао.

Ипак, у деветом минуту у другом делу меча, Тони је успео да постигне регуларан гол и донесе својим навијачима велико задовољство.

Дајер је претходно лоше интервенисао и избио лопту у корнерн, након којег енглески фудбалер добро реагује на одбијену лопту и постиже погодак за предност Брентфорда од 2:0.

Све је ишло како треба за тим из западног Лондона, али је Тотенхем у преосталом времену успео да се потпуно врати у меч.

Играо се 65. минут када је Ленгле одлично центрирао са леве стране, пронашао Кејна у шеснаестерцу ривала, а капитен Енглеске је главом матирао голмана Брентфорда и смањио на 2:1.

Само шест минута касније, потпуни повратак гостију, када се уз мало среће, лопта одбила до Хојберга, а овај веома прецизним ударцем постиже погодак за изједначење.

У преосталих 20-ак минута меча, обе екипе могле су да постигну гол и однесу сва три бода, али се упркос тим приликама, резултат није мењао.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner