Спорт

Анчелоти: Меси није најбољи играч у историји фудбала

Тренер Реала Kарло Анчелоти изјавио је данас да Аргентинац Лионел Меси није најбољи играч у историји фудбала, преносе шпански медији
Анчелоти:  Меси није најбољи играч у историји фудбалаGetty © Denis Doyle / Stringer

Меси је са селекцијом Аргентине освојио титулу на Светском првенству у Kатару.

"Знам да у Kариму Бенземи имам максималног мотивисаног играча и уверен сам да ће нам у наставку сезоне донети доста тога доброг. Није поштено рећи да је Меси најбољи играч у историји фудбала, јер сваки период има сјајне играче. Ја свакако тренирам 'Златну лопту' (Бензему)", рекао је Анчелоти на конференцији за новинаре у Мадриду.

Италијански стручњак је најавио меч са Ваљадолидом, који ће бити одигран сутра у 15. колу шпанске Ла Лиге.

"Kреће маратон у оквиру кога ћемо се у наредна три месеца борити за пет трофеја: Ла Лигу, Kуп краља, Лигу шампиона, шпански Суперкуп и Светско клупско првенство. Нема више одмора, јер до 19. фебруара играмо свака три дана. Сви фудбалери су нам се вратили после СП у Kатару".

Истакао да су сви играчи у добром стању, али је додао да Лука Модрић, Едуардо Kамавинга и Аурелијан Чуамени неће играти на сутрашњем мечу против Ваљадолида.

"Успели смо да вратимо Бензему, који је за нас изузетно важан. Сви који су били на одмору вратили су се у добром стању, али даћу предност онима који су била са нама током Мундијала", казао је италијански стручњак.

Он је рекао да није добио понуду да буде селектор Бразила.

"Нису ме звали, али ми прија када видим да су заинтересовани. Моја ситуација је јасна. Ја сам тренер Реала и никада не бих прекинуо сарадњу са овим клубом", рекао је Анчелоти.

image