Магазин

Вирални хит "Претварам моју маму у мене" - Мајке преузимају стил својих ћерки

Нови ТикТок тренд је шаљив и реакције на интернету су позитивне – ћерке постављају клипове својих мајки пре и након што су их преобукле у тренди одећу за младе.
Вирални хит "Претварам моју маму у мене" - Мајке преузимају стил својих ћерки© Pexels/Anastasia Shuraeva

Већ неколико дана круже видео клипови на друштвеним мрежама на којима се виде насмејане мајке у одећи својих младих ћерки. Хештег 'претварам моју маму у мене' (#turningmymomintome) има преко 300 милиона прегледа на ТикТоку. 

Већином су снимљени на исти начин; мајка ТикТок корисника показује своју свакодневну комбинацију за ''одрасле'', а затим их њихове ћерке стилизују према најновијим трендовима млаћих генерација. Патике са великим ђоном, кратке јакне, мини торбице и наочаре за сунце...

Могуће је да мајкама добро стоје савремени комади зато што су данашњи трендови мало другачије верзије моде деведесетих и раних 2000-тих, када је већина жена са снимака било у двадесетим.

@_hinckley

turning my mom into me.. go mom gooo👏👏👏😩😭❤️‍🔥

♬ original sound - evie

Резултати ових "преображаја" су симпатични што је изазвао много позитивних коментара.

''Овај тренд ме је убедио да могу да се облачим како желим у било којим годинама,'' један корисник пише.

''Занимљиво је како им се став и говор тела промени када се преобуку!''

''Ово је доказ да заувек треба да се облачимо кул,'' пише још један корисник.

Многи додају да мајке са клипова делују свежије или чак срећније док испробавају тренутне популарне трендове у моди и шминкању.

Неке од жена са виралних клипова су објавиле да се осећају веома захвално на позитивним реакцијама и на хиљадама коментара. Описују да је лако имати многе несигурности око физичког изгледа, поготово након порођаја или одређеног броја година, када се тело нагло почиње мењати. Ипак, овај тренд је многима дао самопоуздање и храброст за опуштеније одевање у свакодневници, без обзира на друштвени кодекс или године.

image