Спорт

Партизан тројкама разнео Монако - "пукла" стотка, 20 поена разлике у Арени

Црно-бели су савладали Монако изузетно убедљивим резултатом, након сјајне четврте четвртине
Партизан тројкама разнео Монако - "пукла" стотка, 20 поена разлике у Арени© Dusan Milenkovic/ATAImages

Где су три узастопне победе у Евролиги, ту је и четврта. Кошаркаши Партизана су после Ефеса, Фенербахчеа и Бајерна, на колена бацили и Монако, пошто су у узаврелој атмосфери у "Штарк арени" стигли до тријумфа 100:80.

Екипа Жељка Обрадовића је феноменално шутерско вече крунисала сигурним тријумфом, пошто су фуриозном игром у првој и четвртој четвртини стварали кључне разлике вредне осме победе у сезони.

Партизан је од старта меча кренуо одлично шутевима за три поена, па су утакмицу окончали са чак 15 на свом конту. Оно што су Кевин Пантер и Матијас Лесор радили у првом полувремену и предводили црно-беле, ту су штафету после преузели Данило Анђушић са четири тројке и Јам Мадар брзопотезним решењима.

Монако је успео да у другој четвртини приђе црно-белима убацивши 30 поена у тој деоници, онда у трећој и да током неколико минута имају предност. Ипак, за Партизанов "торнадо" у последњој четвртини нису били спремни.

Серије поена Ледеја, Лесора, Егзума и Анђушића су дезоријентисале играче Монака, у једном црно-бели су стигли да убаце 21 поен док су гости имали само један погодак из игре у тој четвртини, па је брзо постало јасно да неће имати снаге за преокрет.

Како су се ређале тројке играча Партизана, тако је и температура на трибинама расла, а домаћи тим бивао све ближи четвртом узастопном тријумфу у Евролиги.

На крају, Матијас Лесор је убацио 21 поен уз осам скокова, Кевин Пантер је уписао 19 поена, док су двоцифрени били и Јам Мадар (15), Данило Анђушић (12), Данте Егзум (11) и Зек Ледеј (10). Са друге стране, Ели Окобо је убацио 17 поена у тиму Монака, Алфа Дијало је убацио 12 поена, а Јакуба Уатара 10.

  • 5. јан 2023 • 22:50

    22:50

    Крај - велика победа Партизана 100:80

    Партизан је савладао Монако након чак 31 убаченог поена у четвртој четвртини. Феноменална партија и брутална завршница за убедљив тријумф.

    Standings provided by Sofascore

  • 22:41

    37' - Највећа предност Партизана, "плус 15"

    Како сада уживају играчи Партизана у четвртој четвртини, после тројке Папапетруа, црно-бели воде 90:75.

    Али колико су се распуцали у последњој четвртини говори и предност од 21:7 у овој деоници. Анђушић је додао још једну тројку, своју четврту, па црно-бели вечерас шутирају 15/25 са дистанце. Није ни чудо да имају велику предност!

  • 22:30

    32' - Осетна предност Партизана (77:68)

    Одличан почетак четврте четвртине за црно-беле. Анђушић додаје трећу тројку из трећег покушаја, а потом и Лесор додаје важне поене у последњој секунди напада за "плус девет".

  • 22:21

    Чека нас драма у финишу - 69:68 пред четврту четвртину

    Завршена је трећа четвртина и то врло динамична, са мало прекида. Партизан у последњих 10 минута улази са предношћу након поена Егзума на пет секунди пре краја.

    Две врло важне тројке Данила Анђушића у овој четвртини, наставља се одлично шутерско вече са дистанце за црно-беле. Ипак, неколико слабијих дефанзивних скокова је отежавало ствари тиму Жељка Обрадовића.

  • 22:11

    24' - Иде тројка Пантера, 55:53

    Партизан поново води и то након тројке Пантера. Лопта се премишљала хоће ли или неће у кош. Претходно је и Мадар добро реаговао да изнуди трећи фаул играча Монака у раној фази треће деонице.

    Четири тројке Пантера до сада, капитенски предводи црно-беле у неизвесној утакмици.

  • 21:48

    Крај полувремена - 48:47 за Партизан

    После првих 20 минута, минимална предност Партизана. Могло је ово да буде много боље, али пад концентрације у финишу друге четвртине је донео Монаку прикључак и заостатак од само једног поена.

    Чак 30 примљених поена у ових 10 минута је проблем којим Жељко Обрадовић неће бити задовољан. Мораће тај део игре боље у наставку.

    Лесор и Пантер су најефикаснији на мечу у овом тренутку, са по 14 поена.

  • 21:29

    15' - Монако поново води

    Резултат је 33:32 за Монако, прво њихово вођство после дуже времена. Партизан је слабо отворио другу четвртину, примили су чак 16 поена и уз слаба решења у нападу и неколико изгубљених лопти, Монако је брзо истопио оних 11 поена предност црно-белих.

  • 21:18

    Крај прве четвртине - 26:17 за Партизан

    Сјајна прва четвртина за Партизан, 26:17. У једном тренутку, направили су серију 19:2 којом су и стигли до највеће предности од "плус 11".

    У финишу су и гости коначно успевали да мало чешће погађају, па црно-бели имају девет поена предности после првих 10 минута.

  • 21:10

    6' - Серија Партизана 12:0 за "плус осам"

    Страшна серија Партизана - 12:0 и Саша Обрадовић мора да зове тајм-аут. Чак четири тројке црно-белих, нове су додали Папапетру и Мадар, за експлозију одушевљења навијача у "Арени".

    Било је 9:5 за Монако, сада је 17:9 за црно-беле.

  • 21:06

    4' - Занимљив почетак, 9:8 за Монако

    Повео је Монако 5:0 у првих минут и по, Мајк Џејмс је погодио једну тројку, али онда тројке Ледеја и Пантера одржавају црно-беле у прикључку и дижу навијаче на ноге.

image