Спорт

Партизан против Монака за нову победу у Евролиги

Кошаркаши Партизана дочекују екипу Монака у оквиру 17. кола Евролиге
Партизан против Монака за нову победу у Евролиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

"Кључ утакмице са Монаком је да пробамо чврстом одбраном да зауставимо њихове најбоље играче, који имају тај квалитет да играју један на један, како бисмо дошли до још једног доброг резултата", изјавио је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

"Некако нам се стално дешава да играмо против најбољих тимова, али то је Евролига. Рекли смо да пресудни квалитет мора да буде одбрана и да мора увек да се игра на највишем нивоу. Сада играмо против Монака који је још прошле сезоне ушао у Топ 8 и испали су практично на једну лопту против Олимпијакоса за Фајнал фор", рекао је Обрадовић.

Трофејни стручњак је похвалио презимењака на клупи Монака.

"Ове сезоне пружају још више, изузетно су вођени од стране Саше Обрадовића и овог пута му честитам због свега што ради са клубом. Ради се о екипи која игра специфичну кошарку, као и сви клубови који су у врху табеле. Играју доста специфично, са много игре један на један, због чега је Монако у зачељу по броју асистенција. Али, то је опет квалитет који имају њихови креатори, да могу акције да заврше и сами", објаснио је Обрадовић.

Плејмејкер црно-белих Јам Мадар истакао је да његова екипа мора да контролише скок.

"Монако је веома добар тим. Биће веома тешко, морамо да се припремимо и на терен изађемо потпуно спремни. Они имају два веома добра стрелца против којих морамо да одиграмо добро у дефанзиви", закључио је Мадар.

image