Спорт

Обрадовић после рушења Фенербахчеа: Партизан имао среће, али можемо да парирамо свима

Црно-бели су уписали другу узастопну победу у Евролиги и то против још једног турског великана
Обрадовић после рушења Фенербахчеа: Партизан имао среће, али можемо да парирамо свима© Tanjug/Strahinja Aćimović

Кошаркаши Партизана победили су у четвртак у Истанбулу екипу Фенербахчеа 73:72 (16:19, 17:18, 18.20, 22:15) у утакмици 15. кола Евролиге и тако остварили још један велики тријумф у најјачем континенталном такмичењу.

Црно-бели су прошле седмице у Београду савладали првака Европе, екипу Ефеса, а сада је и други турски представник морао да пружи руку тиму Жељка Обрадовића.

"Вечерас против Фенербахчеа смо одреаговали тотално другачије у односу на претходна издања. Утакмице попут ове и завршнице као што је ова много зависе од среће која је вечерас била на нашој страни. Оба тима играли су јако добро и имали могућност да победе. Веома сам поносан на своју екипу. Знали смо који квалитет поседује Фенербахче. Водили су, нисмо одустајали и због тога смо дошли у позицију да преокренемо и на крају славимо", изјавио је тренер Партизан.

Додао је да је одбрана та која је пресудила победника.

"Промашили смо велики број слободних бацања за кошаркашку утакмицу, али одбрана је било на завидном нивоу за разлику од претходних мечева. Припремили смо утакмицу како треба. Ако промашујеш шутеве мораш да играш одбрану. Ово је пут ако желимо да схватимо да оваквим приступом на паркету можемо да парирамо свакој екипи", закључио је Жељко Обрадовић.

image