Свет

Гротескни наставак Бетмена: Џокер је трудан и рађа прелепог дечака

Бетменов заклети непријатељ захваљујући "друштвено освешћеном" заплету постао део ЛГБТ заједнице?
Гротескни наставак Бетмена: Џокер је трудан и рађа прелепог дечакаGetty © Принтскрин/Твитер/@DCU_Direct

У најновијем броју серије стрипова о Бетмену "Џокер: Човек који је престао да се смеје", Бетменов највећи непријатељ након што је на њега бачено проклетство остаје трудан и рађа дете.

Џокер, наиме, "добија прелепог малог дечака" који, како преноси "Фокс њуз", постаје минијатурна верзија  озлоглашеног Бетменовог супарника.

Овај број чувеног стрипа такође садржи и бизарну сцену у којој Џокер одлази на гинеколошки преглед код суперзликовца Атомске Лобање.

"Свет још једном задржава дах док Џокер поново удара! Али, колико далеко је спреман да оде овог пута?", написао је "Ди Си комикс" на својој веб страници најављујући контроверзну тему новог броја "Бетмена".

Код читалаца и верних фанова је ентузијазам за овај "друштвено освешћени заплет", чини се, ипак изостао.

"Коме је још мука од од овог лудила?", упитао је на Твитеру бивши кандидат за амерички Конгрес Роби Старбак поводом новог "транс Џокера".

"Читаоци ће можда бити у искушењу да помисле да је ово покушај 'Ди Си комикса' да направи неку освешћену причу која укључује ЛГБТ лика у којој је Џокер трансродни мушкарац који пролази кроз типичну трудноћу", написао је "Фокс њуз".

"'Ди Си комикс' постаје све чуднији и чуднији, дозвољавају све већем броју перверзњака и фетишара да праве гротескну прљавштину од класичних ликова", твитовао је стрип цртач Итан Ван Шивер.

"Другари, 'Бетмен' је ваша последња франшиза стрипова која се продаје. Нормални читаоци можда неће уживати у томе што Атомска Лобања Џокеру прегледа карлицу", додао је он.

image
VV inauguration
banner