Спорт

Богдан традиционално добар против Бакса, али Атланта није имала снаге за победу

Српски кошаркаш Богдан Богдановић поново потврдио да воли да игра против Милвокија, али то Атланти није било довољно за победу
Богдан традиционално добар против Бакса, али Атланта није имала снаге за победу© Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Богдановић је током каријере увек пружао одличне игре против Бакса, у којима је пре доласка међу Хоксе требало да заврши, а сада је сада ипак остао на пораженој страни резултатом 114:105.

Репрезентативац Србије на паркету је провео скоро 40 минута и за то време постигао 22 поена (9/18 из игре, 3/8 тројке), уз три скока, пет асистенција и по две украдене и изгубљене лопте.

Гости су питање победника решили већ у првој четвртини коју су добили резултатом 39:19, па није било потребе да прва звезда тима Јанис Адетокумбо превише запиње. Милвоки је одржавао предност, а иако је Атланта успела да преокрене у финишу последње деонице, није имала снаге да вођство сачува до краја.

Поред Богдана, најбољи код домаћина био је Хантер са 16 поена, једним више од Колинса.

На другој страни, Баксе је предводио Џру Холидеј са 27 поена, Брук Лопез је уписао дабл-дабл са 20 поена и 12 скокова, баш као и споменути Адетокумбо. Међутим, Јанис је имао 18 ухваћених лопти и 10 успешних додавања, уз само седам поена.

Атланта је сада на деветој позицији на табели Источне конференције са 19 победа и 22 пораза, док је Милвоки трећи са скором 27-14.

Програм у НБА лиги поново је обележио Никола Јокић, којем је једна асистенција недостајала за други узастопни, а укупно десети трипл-дабл у сезони.

Денвер је лако победио Финикс, а то су током ноћи урадили још Детроит пистонси, Вашингтон визардси, Бостон селтикси, Њујорк никси, Мемфис гризлиси и Сакраменто кингси.

Standings provided by Sofascore

image