Спорт

Јокић покорио и Лос Анђелес, Денвер поново може да "ометла" Лејкерсе

Актуелни шампиони дошли на корак до пласмана у полуфинале Западне конференције
Јокић покорио и Лос Анђелес, Денвер поново може да "ометла" Лејкерсе© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Кошаркаши Денвера победили су Лос Анђелес лејкерсе као гости резултатом 112:105 и повели 3-0 у првој рунди плеј-офа НБА лиге.

Нагетси су на крилима српског аса Николе Јокића још једном надиграли "језерџије" и сада имају прилику да се у наредну фазу пласирају максималним учинком, баш као и прошле године.

Пре 12 месеци, на путу до своје прве титуле у историји, франшиза из Колорада је у финалу Запада "ометлала" Леброна Џејмса и дружину, којима се спрема сличан сценарио.

Јокић је на терену провео 39 минута и за то време постигао 24 поена, уз 15 скокова и девет асистенција. Момак из Сомбора је из игре шутирао 9/13, а са линије за слободна бацања 6/7.

Домаћин је, баш као и пре неколико дана у Денверу, боље отворио сусрет и то серијом 8:0. Имали су Лејкерси и двоцифрени вишак у првој деоници (27:17), али нису успели да сачувају предност.

Већ у другом периоду гости су преполовили заостатак, а онда и фуриозно отворили трећу четвртину, када су и сломили отпор ривала. Резултатски су се одлепили, до краја одбили сваки напад Лејкерса и рутински привели меч крају.

Поред Јокића, чак тројица играча Денвера имало је 20+ поена. Гордон је био најефикаснији са 29 (такође 15 ухваћених лопти9, Џамал Мареј 22, док је и Мајкл Портер јуниор комплетирао дабл-дабл (20 поена и 10 скокова).

У пораженом тиму, Ентони Дејвис је постигао 33 поена и ухватио 15 скокова, док је споменути Џејмс дуел завршио са 26 поена и девет успешних додавања. Потпуно је подбацио Дианђело Расел који је меч завршио са нула поена.

Наредна утакмица игра се у ноћи између суботе и недеље у 2.30 по средњоевропском времену. Тада ће Денвер имати шансу да заврши серију и пласира се у полуфинале Запада.

image
VV inauguration
banner