Вучић са Лајчаком: Настављам разговоре о дијалогу Београда и Приштине

Сусрет се догодио у Конгресном центру Светског економског форума
Вучић са Лајчаком: Настављам разговоре о дијалогу Београда и Приштине© Instagram/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас учешће на 53. годишњем састанку Светског економског форума у Давосу састанком са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

"И на овом важном месту, са Лајчаком настављам разговоре о ситуацији у региону и дијалогу Београда и Приштине", навео је Вучић на Инстаграму уз фотографију сусрета.

Председник Србије се састао и са премијером Луксембурга Гзавијеом Бетелом коме је захвалио што верује у европску будућност Србије.

"Кратак сусрет са премијером Великог војводства Луксембурга Гзавијеом Бетелом и још једна прилика да га позовем да поново посети Србију. Посебно сам му захвалио на томе што верује у европску будућност наше земље", навео је Вучић.

Вучић ће затим бити на неформалном окупљању светских економских лидера и учествовати у дискусији на тему поновног покретања глобалне сарадње - "Како рестартовати глобалу сарадњу".

Вучић ће имати, у оквиру Светског економског форума у Давосу и састанак са премијером Грузије Ираклијем Гарибашвилијем.

Затим ће се Вучић састати и са највећим компанијама из Републике Кореје, након чега ће бити на пријему у организацији Привредне коморе Републике Кореје.

Присуствоваће састанку и представници Хјундаија, али и највеће корејске корпорације СК групе која се бави производњом батерија и чипова.

Та корпорација им чак 186 компанија у свом саставу, са годишњим приходом већим од 600 милијарди долара.
Планиран је и састанак Вучића тет-а-тет са председником Републике Кореје Јуна Сок-јолом.

Председник Вучић ће током боравка у Давосу, до 19. јануара, имати бројне билатералне сусрете са светским званичницима, а предвиђени су и састанци са представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, који учествују на Светском економском форуму.

Током тродневног боравка у Давосу, Вучић ће присуствовати низу скупова светских лидера, међу којима и сесији на тему Дипломатски дијалог о Западном Балкану.