Србија и Балкан

Председник Вучић са Кетрин Ештон: Веома добар разговор о будућности Србије

Разговарали су о будућем месту Србије у савременом свету, написао је председник Србије Александар Вучић
Председник Вучић са Кетрин Ештон: Веома добар разговор о будућности Србије© buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић састао се са бившом високом представницом Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

"Веома добар разговор са Кетрин Ештон о будућности Србије и њеном месту у савременом свету. Хвала и до скорог виђења", написано је на званичном инстаграм налогу председника.

Она се јуче нашла са председницом Народне скупштине Републике Србије Аном Брнабић, којој је честитала на новој функцији и истакла да се налази на месту са ког је могуће урадити и променити многе ствари.

Ештонова је такође имала и састанак са министром спољних послова Ивицом Дачићем. Они су се сагласили да је наставак дијалога једини пут који ће донети резултате, наводи се у саопштењу министарства.

Ештонова је посредовала у потписивању Бриселског споразума 2013. године, а на једанаестогодишњицу од споразима прокоментарисала је да се надала да ће до сада земље Западног Балкана бити у Европској унији, али да је то и даље велики изазов за све.

Као неко ко долази из Велике Британије, која више није део ЕУ породице, није хтела да коментарише да ли ће Борут Пахор заменити Мирослава Лајчака.

За Лајчека је рекла да је "урадио одличан посао", а за словеначког премијера констатовала да је "важан играч" у ономе што ће се дешавати између ЕУ и Западног Балкана.

image
VV inauguration
banner