Русија

Рјабков: Војна опрема која стиже у Украјину биће самлевена

Изјаве САД о испоруци ракета Кијеву су део психолошког рата, а циљеви специјалне војне операције ће у сваком случају да буду постигнути, рекао је заменик руског министра спољних послова
Рјабков: Војна опрема која стиже у Украјину биће самлевенаwww.globallookpress.com © MFA Russia

Изјаве САД о могућности снабдевања Кијева ракетама дугог домета АТАЦМС за ударе на територију Крима су део психолошког ратовања, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков, преносе "РИА Новости".

Према његовим речима, психолошки рат је саставни елемент текућег све интензивнијег хибридног рата против Русије који Запад предвођен САД води", рекао је Рјабков.

"Ескалација је најопаснији пут, а последице могу бити непредвидиве. Нико не обраћа пажњу на наша упозорења. Противници Русије настављају да подижу улог, али ће циљеви специјалне војне операције у сваком случају бити постигнути, а сва војна опрема која долази из различитих извора биће самлевена", нагласио је дипломата.

Раније је председник Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Мајкл Мекол рекао да САД треба да пошаљу у Украјину тактичке балистичке ракете дугог домета АТАЦМС да би удариле на територију Крима и победиле Русију.

Ако се узме у обзир ескалација, у реторици и акцијама САД, може да се закључи да актуелна ситуација не иде у прилог одређивању новог датума састанка саветодавне комисије Руске Федерације и САД о Споразуму о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ)", изјавио је Рјабков.

"Стално нас провоцирају, очекују да ће наша реакција кад-тад довести до некаквог 'слома', који се, наравно, неће десити", додао је он.

image