Свет

Ђаво не мирује ни у Католичкој цркви: Геј клубови и порнографија за "одушак" свештеника

Папа Бенедикт у својој постхумно објављеној књизи "Шта је хришћанство" открио тајне цркве којом управља његов наследник Франциско
Ђаво не мирује ни у Католичкој цркви: Геј клубови и порнографија за "одушак" свештеникаwww.globallookpress.com © imago stock&people

Да ђаво не мирује ни у Католичкој цркви, устврдио је покојни папа Бендедикт у својој постхумно објављеној књизи "Шта је хришћанство", откривајући да се блуд и неморал међу онима који се спремају да обуку мантију, не само не сузбијају, већ чак и подстичу.

Геј клубови тако отворено делују при католичким богословијама у којима се млади мушкарци припремају за улазак у свештенство, а школовање у Католичкој цркви под папством Франциска, уверен је бивши папа- на ивици је колапса.

Према његовим тврдњама, блуд и неморал су се толико укоренили у богословијама, па тако неки епископи свештеницима приправницима дозвољавају да се "релаксирају" и дају одушка својим сексуалним нагонима,  гледајући порнографске филмове. "Вероватно са намером да их учини способнима да се одупру понашању супротном вери", додао је покојни папа.

"Хомосексуални клубови", устврдио је бивши поглавар Католичке цркве, посебно је распрострањено у САД, а у неколико богословија они, "делују мање-више отворено".

Бенедикт, чији је конзервативни став о доктринарним питањима Цркве био умногоме другачији од Францисковог приступа, раније се жалио како су његове претходне књиге сматране опасно традиционалистичким.

"У не мало богословија, ученици који су ухваћени како читају моје књиге сматрају се недостојнима за свештенство. Моје књиге су сакривене као опасна литература и читају се само кријући", написао је Бенедикт.

Без обзира на међусобне разлике, обојица папа имају једну заједничку тему- и папа Франциско недавно је упозорио да свештеници, па чак и часне сестре редовно гледају порнографију.

Он је то изјавио у октобру, рекавши да је препуштање порнографији опасност за душу и начин да се подлегне злонамерном утицају "ђавола".

Секс скандали постали су потпуно уобичајен контекст за извештаје о Католичкој цркви, а осим "стандардних" открића о скривању педофилије, недавно се појавила и прича о језуитском свештенику блиском папи који је приморавао часне сестре на секс са играњем улога "Свете тројице", док се баш јуче у свештеничким круговима препричавао и извештај о секс журкама у одајама катедрале у Њукаслу.

image