Свет

Пастор из Џорџије: Тражим људе који миришу на марихуану

Свештеник Мисионарске баптистичке цркве новог рођења у Атланти планира да на црквеном имању узгаја канабис, не би ли тако привукао нове чланове у своју заједницу
Пастор из Џорџије: Тражим људе који миришу на марихуануGetty © AP Photo/Jacquelyn Martin, Pool

Пастор из Џорџије Џамал Брајант измислио је до сад невиђен начин да невернике приближи Богу, па тако предлаже да његова, Мисионарска баптистичка црква новог рођења у Атланти, почне да узгаја марихуану.

"Свестан сам да не тражим хришћане, већ људе који не иду у цркву. Цркве само рециклирају људе из других заједница. Тражим људе који миришу на траву", изјавио је Брајант, а пренела испостава Еј-Би-Сија у Џорџији "Кату".

Признаје да му је замисао "неконвенционална", али, како истиче, и он служи "неконвенционалном Богу" за кога верује да су му такође потребни баш овакви људи.

"Превише смо постали надмени у свом самопроглашеном посвећењу да не успевамо да изађемо у сусрет другима", навео је он.

Своју "ратарску" замисао у држави у којој су закони о марихуани иначе веома оштри, а коришћење "траве" у рекреационе сврхе забрањено, Брајант пре свега види и као добру маркетиншку идеју.

"Ако црни дечко у Банхеду чује да у цркви узгајају траву, питаће где да се придружи. Њему не треба да нудим памфлет", уверен је пастор.

А осим што се нада да ће његова идеја подстаћи и учлањење у заједницу, он је сигуран да би овакав начин служења Богу могао да буде и замајац који ће покренути предузетништво.

Верује и да би црква могла да људима који раде у индустрији канабиса помогне да нађу легалан посао.

"Ово је највећа црначка црква која поседује земљу у Америци. Питам моје ђаконе 'зашто не узгајамо канабис?'", додао је Брајант, који верује да цркве, а посебно мегацркве попут његове, треба поново осмислити, јер ће у супротном ускоро да изумру.

Брајант је на свом инстаграму објаснио и да се прошле године његовој заједници прикључило више од 3.000 људи.

"Не зовем људе да у цркви дувају. Намера ми је да ако можемо, младим људима покажемо предности и утицај урбане пољопривреде. Одговорност цркве је и трансформација, да учинимо да момци који су некад тровали наше заједнице сада помогну њиховом излечењу. Верујем да је конопља један од начина на које то можемо да урадимо", поручио је пастор.

Закони о марихуани у Џорџији  рестриктивнији су него другим државама у САД.

Медицинска марихуана је дозвољена, али програм се спроводи под великим надзором и сви пацијенти који користе ову врсту терапије забележени су у регистру.

Само неки градови, попут Атланте, декриминализовали су поседовање до 28 грама канабиса.

image