Србија и Балкан

Ђурић се састао са америчким конгресменима

Амбасадор Србије у САД истакао је активну и конструктивну улогу Србије у успостављању стабилности на Западном Балкану
Ђурић се састао са америчким конгресменимаwww.globallookpress.com © Xinhua

У одвојеним сусретима на Капитол хилу, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са конгресменком Вероником Ескобар и конгресменом Полом Госаром о даљем јачању српско-америчке сарадње и актуелним геополитичким приликама у региону.

"Ђурић је представницима Конгреса САД пренео ставове српског државног руководства у светлу најновијих дешавања на територији Косова и Метохије, поновивши посвећеност Србије наставку преговора и проналажењу компромисног решења", саопштила је амбасада Србије у Вашингтону.

Како се додаје, Ђурић је подвукао активну и конструктивну улогу Србије у успостављању стабилности на Западном Балкану кроз подстицање развоја конкретних оквира сарадње и усмереност на стварање нових могућности за економски напредак читавог региона.

"С тим у вези, Ђурић је навео да подршка САД иницијативи Отворени Балкан у великој мери доприноси позитивној атмосфери политичког дијалога и представља снажан ветар у леђа свим укљученим странама, као и додатни мотив америчким и европским инвеститорима да увећају своје присуство у нашем региону", наглашено је у саопштењу.

Истиче се да је Ђурић упутио позив конгресменки Ескобар и конгресмену Госару да се придруже америчкој конгресној делегацији, која ће у предстојећем периоду посетити Србију у оквиру МЕЦЕА споразума о заједничкој образовној и културној размени.

image