Магазин

Уникатне и једноставне инспирације за тематске журке за Дан заљубљених

Све је црвено и срцастог облика је некако очекивано, али правила не постоје - Дан заљубљених може бити прослављен на другачији начин.
Уникатне и једноставне инспирације за тематске журке за Дан заљубљених© Pexels/Işıl Agc

Планирање ушушкане вечери или веће прославе поводом празника љубави не мора бити урађено на класичан начин. Постоји неколико интригантних опција које ће освежити типично ружичасте нијансе, срца и плишане медведиће. Теме и декорације са листе се могу примењивати и ван овог празника, што их чини ванвременским и забавним за било које славље. У овом случају, тема вечери 14. фебруара може бити:

Тема по узору на омиљене романтичне филмове

Узимање инспирације из музике, атмосфере, костима или ликова омиљеног љубавног филма може бити ''лако'' решење, јер је све већ смишљено и само га треба применити. Тематско вече може бити и комбинација више филмова или одређених љубавних прича. Без обзира да ли је интимно вече за двоје или журка за више људи, оваква тема је романтична, али и јединствена, дајући простора за креативност и љубав према филмској уметности. Ако је атмосфера филма пуна боја и смеха, одећа ће бити шарена а храна слатка. Ако је филм о трагичној љубави у кишовитом граду, сви ће бити ушушкани уз џемпере, свеће и кувано вино. Постоји бесконачно интерпретација оваквих тема а најважније је бити потпуно разигран.

Другачије цвеће

Црвене, розе и беле руже су класичан симбол романтичног празника, али постоји много више занимљивих опција за природне декорације. Уместо ружа, било која врста цвећа или биљака, од љиљана до зимзелених грана, могу бити главни украси за дневну и спаваћу собу или чак вечерњи сто. Уклапати биљке према бојама које нису ружичасте исто може бити занимљив визуелни ефекат. Неки од предлога могу бити: бела са било којом бојом, наранџаста са љубичастом, жута са браон и зеленом, светло плаве нијансе... Такође, осушено цвеће може остати као декорација и неколико дана, а може и бити урамљено, или сачувано као успомена.

Осветљење

Новогодишње лампице не морају бити спаковане заједно са јелком, већ могу служити као јединствено осветљење у комбинацији са другим нежним изворима светла. Поред тога, свеће одабране у специфичном облику, колориту и с мирисима ће потпуно променити атмосферу. Свеће са дрвеним фитиљем или оне које су ручно и уникатно израђене могу бити много занимљивије од класичних белих или црвених.

Сјај уместо срца

Светлуцави балони, конфете, шминка, одећа, храна и пиће са јестивим сјајем и слични детаљи ће претворити Дан заљубљених у праву журку и слављење љубави између партнера или пријатеља. Празник попут овог може бити забаван ''изговор'' за прославу и додатак позитивне енергије током недеље.

image