Србија и Балкан

Косовска полиција на пункту на cеверу пуцала на возило, ухапшено пет особа

Пет ухапшених особа упућене су у полицијску станицу на разговор и даље поступке
Косовска полиција на пункту на cеверу пуцала на возило, ухапшено пет особа© РТ Балкан

Припадници косовске полиције пуцали су ноћас пред поноћ код контролног пункта у селу Бање на северу Косова и Метохије на једно возило а затим ухапсили пет осова. 

Како се наводи у саопштењу Косовске полиције на Фејсбуку, аутомобил се на знак полицајаца није зауставио, а полицајац који је "био животно угрожен" био је принуђен да пуца.

"Док је полицијска јединица Косовске полиције била на контролном пункту у селу Бање на илегалном путу, вршећи своје дужности и законска овлашћења у гарантовању безбедности, приближило се возило типа ауди џип. Полицијски службеници на пункту су по процедурама дали знак да возило стане ради рутинског прегледа, али чим је осумњичени (возач) приметио полицајце који су му дали знак да стане, повећао је брзину како би побегао директним угрожавањем живота полицијских службеника, док је један од полицијских службеника да би избегао директну опасност по живот и друге полицијске службенике био принуђен да употреби ватрено оружје", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Косовска полиција је након тога на истом путу зауставила још два аутомобила, након чега је пет особа приведено.

"Надлежне полицијске јединице су зауставиле још два возила која су стигла на ту локацију, а за која се сумња да су повезана са осумњиченим возилом, у којем се налазило пет особа, које су упућене у полицијску станицу на разговор и даље поступке у сарадњи и координацији са органима правде", додаје се између осталог, у саопштењу Косовске полиције.

image