Спорт

Виландер: Ђоковић игра игру, зна да може да освоји још пет гренд слемова

Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер изјавио је да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић има шансе да освоји од два до пет гренд слемова до краја каријере
Виландер: Ђоковић игра игру, зна да може да освоји још пет гренд слемоваGetty © Francois Nel

Углавном познат као велики критичар српског тенисера, Виландер је овога пута причао о томе да Ђоковић има веће шансе за освајање гренд слемова од Надала.

"Ђоковић игра игру процената. Зна да ће му дуговечност омогућити да освоји још два до пет гренд слем трофеја. Бројке то говоре: од његовог првог освојеног Аустралијан опена до данас, годишње осваја око 1,5 гренд слем пехара. Тако да, ако остане здрав и спреман, имаће велике шансе да узме још неколико великих трофеја у наредном периоду“, рекао је Виландер.

Некадашњи шведски тенисер додаје да Новак може до титула на сва четири највећа турнира.

"Да ли ће то бити на Вимблдону, Ролан Гаросу или Ју-Ес опену, свеједно је, Ђоковић зна да има шансе само да остане здрав. А дуговечност значи да шаље поруку ривалима: 'Хеј, момци, нисам стар, осећам се младо'. Он изгледа младолико и освајаће највеће турнире док год буде здрав. Узимаће бар по један гренд слем трофеј годишње док буде играо. Мислим да је баш то и порука коју нам шаље."

Новак је недавно говорио о фрустрацијама које је као млађи имао због Федерера и Надала.

"Мислим да савршено разумем шта Новак говори. Нема шансе да би он имао исти мотив, глад, амбицију, покретачку снагу да није било Федерера и Надала. Да бисте постали играч какав је он данас, морате сваког дана да будете мотивисани да радите свом снагом на сваком тренингу. Па морате да пробате да добијете сваки меч током целе године, јер то је оно што су радили Роџер и Рафа. Мислим да је Новак доказао не само да има амбицију да буде један од најбољих, него жели да буде највећи свих времена, а у исто време воли свој посао и жели да се њим бави још дуго времена“, рекао је Виландер.

image