Свет

Енглески генерал: Војска нам је у очајном стању, Путин би морао да нас упозори 10 година пре напада

Великој Британији би било јако тешко да се одбрани, а, према ономе што је раније рекао за "Сан", у случају директног сукоба са Москвом, Лондон не би имао ни довољно муниције, јер би је потрошио за дан, наводи Ричард Баронс
Енглески генерал: Војска нам је у очајном стању, Путин би морао да нас упозори 10 година пре нападаwww.globallookpress.com © UK Ministry of Defence

Стање Оружаних снага Уједињеног Краљевства је толико лоше и разочаравајуће, да би Лондон требало да буде упозорен на евентуални напад десет година унапред, каже генерал у пензији, сер Ричард Баронс, за "Дејли мејл". 

Он тврди да је за све криво смањено финансирање војног сектора, у који Велика Британија не улаже довољно за разлику од, на пример, Француске, Немачке и Пољске, које су у последње време повећале финансирање војске. 

"Током Хладног рата, војска је у сваком тренутку била спремна за битку у року од неколико сати. Сада (председник Русије Владимир) Путин треба да нас обавести пет или десет година унапред о изненадном руском нападу да бисмо се изборили са тим. Није баш добро. То је дубоко разочаравајуће".

Због тога, даље наводи овај генерал у пензији, Великој Британији би било јако тешко да се одбрани, а, према ономе што је раније рекао за "Сан", у случају директног сукоба са Москвом, Лондон не би имао ни довољно муниције, јер би је потрошио за дан. 

НАТО савезници су, како је оценио, претекли Уједињено Краљевство када је реч о спремности војске. 

image