Русија

Шојгу известио Путина о вежбама у Пацифичкој флоти: Само наставите (ВИДЕО)

У вежбама Пацифичке флоте учествује више од 25.000 војних лица, 167 бродова и пловила, 12 подморница, 89 авиона и хеликоптера, навео је руски министар одбране
Шојгу известио Путина о вежбама у Пацифичкој флоти: Само наставите (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Председник Русије Владимир Путин састао се данас са министром одбране Сергејем Шојгуом, који га је известио о напретку вежби Пацифичке флоте.

"Очигледно нам је да данас имамо јасне приоритете за употребу оружаних снага, а то се пре свега тиче украјинског правца и свега што је у вези са заштитом нашег народа у Донбасу и другим новим територијама. Али задаци развоја флоте, укључујући и оне на пацифичком театру, нису измењени. Стога вас молим да наставите са овим радом", рекао је Путин на почетку  разговора и изразио захвалност организаторима вежби. 

Путин је напоменуо да је прва етапа изненадне инспекције у Пацифичкој флоти одржана на веома високом нивоу.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да "у вежбама Пацифичке флоте учествује више од 25.000 војних лица, 167 бродова и пловила, 12 подморница, 89 авиона и хеликоптера".

"Током вежби, разрађена су питања спремности стратешких ракетних подморница за употребу наоружања. Пацифичка флота ће 18. априла започети завршну фазу верификације на Далеком истоку - развој ракетних удара електронским лансирањем", навео је Шојгу.

Како је министар навео, стратешки ракетни носачи Руске Федерације летеће у централни део Тихог океан имитирајући ударе на групе непријатељских бродова.

Према речима министра, снаге које учествују у вежбама подигнуте су у стање "пуне борбене готовости".

"Дежурне противподморничке снаге тражиле су подморнице на прилазима заливу Петра Великог и заливу Авача. Поморска авијација Пацифичке флоте је распоређена на оперативне аеродроме", рекао је Шојгу.

image