Русија

Шојгу у инспекцији: Почела производња савремених модела наоружања (ВИДЕО)

Приликом инспекције војно-индустријског комплекса у Тулској области Шојгу је посетио радионице за производњу вишецевних бацача ракета, као и за противтенковске вођене ракете и артиљеријску муницију
Шојгу у инспекцији: Почела производња савремених модела наоружања  (ВИДЕО)© Tanjug/ Russian Defense Ministry Press Service

Генерал руске армије Сергеј Шојгу проверио је спровођење државног одбрамбеног налога у војно-индустријском комплексу, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Приликом инспекције војно-индустријског комплекса у Тулској области Шојгу је посетио радионице за производњу вишецевних бацача ракета, као и за противтенковске вођене ракете и артиљеријску муницију.

Прегледао је и радионице за производњу савременог оружја, где је од руководства војно-индустријског комплекса добио извештај о програмима који се спроводе за проширење производних капацитета како би руске трупе добиле цео асортиман модерног оружја.

Према извештајима руководства, савремени модели наоружања и војне опреме су пуштени у серијску производњу која је увећана.

Након посете фабрике, Шојгу је на састанку са гувернером Тулске области Алексејем Дјуминим и са шефовима предузећа и специјализованих војних органа говорио о актуелним питањима и упутствима које је руски председник дефинисао током његове прошлонедељне посете овом војно-индустријском комплексу.

Током радног састанка су идентификовани начини и развијени механизми за брзо решавање кључних питања како би се обезбедио ритмичан рад предузећа војно-индустријског комплекса у региону.

image
VV inauguration
banner