Русија

Патријарх Кирил: Русија нуди алтернативни поглед на свет, Бога и човека

Русија је ушла у рат мимо своје воље и победиће молитвама светитеља
Патријарх Кирил: Русија нуди алтернативни поглед на свет, Бога и човекаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Патријарх Кирил је рекао да многи верују да је дошло време када се може окончанти са Русијом и да је Русија многима у свету "трн у оку".

Говорио је о руској специјалној војној операцији у недељу након завршетка службе освештења Благовештењског храма Серафимо-Дивејевског манастира код Нижњег Новгорода.

Према његовим речима, непријатељи покушавају да збришу Русију, јер Русија нуди "алтернативни поглед на свет, Бога и човека", који је другачији од оног који је данас прихваћен на Западу.

Према руском патријарху, оно што се данас догађа "није просто још једна војна кампања".

"Чини се да су многи желели да збришу православну Русију са лица земље. Али неће бити тако, и зато је данас наша посебна молитва за наше власти, за нашу војску, за нашег председника, за све оне од којих заиста зависи исход те битке, у коју смо ушли мимо наше воље", поручио је патријарх Кирил верницима.

Руски патријарх верује да Русији помажу њени небески покровитељи, међу којима је и свети Серафим Саровски, са чијим благословом је основан Серафимо-Дивејевски манастир. Светитељима се треба обратити молитвом.

"И зато би молитва данас њему требало да буде жарка, да би његовим заступништвом, Господ даровао победу нашој војсци тамо где се воде борбе", закључио је патријарх Кирил.

image