Спорт

Анчелоти нахвалио Муриња: Познајем га, Рома га је променила

Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти имао је лепе речи за свог колегу Жозеа Муриња у новој књизи о славном Португалцу.
Анчелоти нахвалио Муриња: Познајем га, Рома га је променилаGettyimages.ru © Alex Pantling

Жозе Мурињо је прошлог лета постао тренер Роме, са којом је одмах у првој сезони успео да направи велики успех и освоји Лигу конференције. То је први европски трофеј који је неки италијански клуб освојио још од Интера у Лиги шампиона 2010. године, када је Мурињо седео на клупи „неразура“.

А величину португалског стручњака сада је додатно потврдио и Карло Анчелоти. Тренер Реал Мадрида је имао лепе речи за Жозеа у књизи Ивана Зацаронија „Постајати Мурињо“.

Анчелоти је у тој књизи похвалио свог трофејног колегу и прокоментарисао његову одлуку да после неуспеха у Тотенхему седне на клупу римског великана.

„Познајем Жозеа дуги низ година и верујем да га је Рома променила. Тај спој са 'вучицом' је савршен брак за њега и Рому. Он је великан светског фудбала. Знам у чему се није променио, а то су његова искреност и интелигенција које се нису мењале“, биле су Анчелотијеве речи.

Откако је Мурињо постао тренер Роме, водио је екипу на 73 утакмице. У новој сезони су на четвртом месту у Серији А, пошто после 12 кола мају 25 бодова. Наредни меч „вучице“ биће у великом римском дербију против Лација.

image