Спорт

Јокић показао зашто је МВП – и када му не иде најбољи је када је најпотребније

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић носио је Денвер до преокрета у Индијани и велике победе, упркос проблемима са личним грешкама због којих му је минутажа била ограничена.
Јокић показао зашто је МВП – и када му не иде најбољи је када је најпотребнијеAP © Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Јокић је потврдио зашто је двоструки узастопни МВП у најјачој лиги света и поново је био најзаслужнији за тријумф свог тима, овога пута против Пејсерса, резултатом 122:119.

Никола је на паркету провео само 21 минут и то због чињенице да је веома брзо ушао у проблем са фауловима. Судијски критеријум је био такав да их је експресно направио пет и морао је да се пресели на клупу.

Од старта треће, па све до трећег минута последње деонице био је ван игре, али се све преокренуло када се вратио на паркет.

У том тренутку су Пејсерси били у предности, највише захваљујући другој четвртини коју су добили са огромних 42:21. Имали су у једном тренутку и +18, али су резервисти Нагетса успели да се врате.

Тада је на сцену ступио Јокић, покренуо серију 12:0 своје екипе и донео преокрет. У неизвесној завршници бољи су били изабраници Мајка Мелоуна и извојевали четврти узастопни тријумф.

Јокић је за кратко време у игри постигао 24 поена (10/20 из игре, 1/3 тројке), уз четири скока, шест асистенција, две украдене лопте и по једну изгубљену и блокаду.

Њега је најбоље пратио Ерон Гордон са снажним дабл-даблом (18 поена и 16 скокова), исти број поена додао је и Џамал Мареј, уз осам ухваћених лопти, док је Мајкл Портер јуниор стао на 17.

На другој страни доминирао је Канађанин Бенедикт Матхурин који је дуел завршио са 30 поена, док је Хејлбартон имао 21 поен и 11 успешних додавања.

"Грумење" сада има осам тријумфа и три пораза, па заузима трећу позицију на табели Западне конференције.

Индијана је осми тим Истока са скором 5-6.

Standings provided by Sofascore

image