Магазин

Не знате како да уклоните мирис кућних љубимаца из стана? Ови савети вам могу помоћи

Кућни љубимци су део наших породица, али ма колико их волели, њихов мирис уме да смета. Срећом, постоје једноставни начини борбе са њим.
Не знате како да уклоните мирис кућних љубимаца из стана? Ови савети вам могу помоћи© Canva / Africa images

Крзнени пријатељи у наше животе уносе велику количину радости и љубави, али и понеки изазов, попут длака које се "лепе" на намештај и непријатних мириса са којима је врло тешко изборити се, а који се задржава у гарнитурама, теписима и другим материјалима који упијају мирисе. Уколико и ви мучите муку са тиме како да се отарасите мириса љубимца, а да притом не угрозите његово здравље, ови савети вам могу бити од велике користи.

Сода бикарбона - магичан прах који уклања непријатне мирисе

Сода бикарбона је позната као изузетно делотворно средство у борби са непријатним мирисима, које је притом и врло повољно. Како бисте елиминисали мирисе љубимаца, све што је потребно јесте да поспете тканину содом бикарбоном и оставите да одстоји преко ноћи, а потом темељно усисате место које сте третирали средством. Уколико мириси нису у потпуности нестали, поступак можете поновити.

Парочистач може бити одличан савезник

Чистачи на пару су, поред квалитетног усисивача завидне снаге, други најбољи савезник у борби са непријатним мирисима љубимаца. Оно што их издваја од других уређаја јесте чињеница да не захтевају коришћење било каквих агресивних хемикалија, те су потпуно безбедни за ваше и здравље ваших љубимаца. Све што је потребно јесте да након усисавања пропарите гарнитуру и друге комаде намештаја, и сав непријатан мирис ће нестати.

Ако ништа не помогне, ту су професионалци

Када су поједине расе мачака и паса у питању, не помажу ни сода бикарбона, а ни парочистач. Тада "на сцену" ступају професионалци, који ће уз помоћ хемикалија и адекватних уређаја учинити да ваш дом поново замирише. Истина, за третман дубинског прања намештаја мораћете да издвојите мало више новца и времена, али ћете се барем решити неугодним мириса.

Једина ствар о којој би требало да поведете рачуна када ангажујете професионалце јесте који тим производа користе за прање намештаја - одређене врсте могу бити изузетно опасне по здравље љубимаца (нарочито осетљивијих раса), те није згорег да се о томе распитате пре него што закажете термин.

image
VV inauguration
banner