Спорт

Шок за Партизан - болан пораз од Спартака, Звезда све даље

Екипа Гордана Петрића је у финишу све карте бацила на постизање гола за победу, али уместо тога је Лука Бијеловић донео тријумф Суботичанима.
Шок за Партизан - болан пораз од Спартака, Звезда све даље© Tanjug/Miloš Milivojević

Нови шок за фудбалере Партизана у Суперлиги Србије. Прибојавао се Гордан Петрић финиша јесењег дела сезоне и великог броја утакмица у кратком временском интервалу, а испоставило се да је то било с разлогом.

Партизан је доживео пораз у заосталом мечу седмог кола Суперлиге Србије, пошто их је изненадила екипа Спартака из Суботице 1:0.

Стрелац победоносног гола на мечу у Хумској био је Лука Бијеловић у 86. минуту, који је искористио офанзиван приступ црно-белих. Петрићева екипа је на све начине покушавала да дође до поготка вредног три бода, али им се на крају то обило о главу.

Није Партизану помогло ни што су почели меч са двојицом нападача Рикардом Гомешом и Андријом Павловићем, ни каснији улазак Квинсија Менига и Фусенија Дијабатеа није успевао да пробије тврдоглаву и добро организовану одбрану гостију.

Суботичани су успевали да држе добар ритам током читавог меча, пре него што је Бијеловић матирао Поповића и нанео Партизану други суперлигашки пораз ове сезоне.

Овај пораз Партизана значи да остају на седам бодова заостатка за Црвеном звездом, али како сада имају утакмицу више, шампион Србије би могао да им побегне на 10 бодова разлике уколико остваре тријумф у свом заосталом мечу. Партизан у последњем мечу у 2022. години дочекује Нови Пазар у недељу, док ће Спартак истог дана гостовати Вождовцу.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner