Србија и Балкан

Саветник државног секретара САД: Разочаран сам одлуком Приштине

Разговарали председник Србије Александар Вучић и специјални саветник америчког државног секретара Дерек Шоле
Саветник државног секретара САД: Разочаран сам одлуком Приштине© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Специјални саветник америчког државног секретара Дерек Шоле навео је да је имао добар разговор са председником Србије Александром Вучићем о одлуци приштинских институција у вези са регистарским таблицама.

"Поделио сам наше разочарење одлуком 'Косова' да не одложи режим регистарских таблица. Разговарали смо о нашој посвећености усмереној ка смањењу тензија, дијалогу ЕУ за нормализацију односа између Косова и Србије, као и напредовању на путу евроинтеграција Србије", написао је Шоле на Твитеру.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић састао се са председником Француске Емануелом Макроном у Јелисејској палати. Он је одбацио идеју француско-немачког плана за КиМ.

Бриселски портал "Еурактив" објавио је документ француско-немачког предлога за Косово и Метохију, који неодољиво подсећа на уговор две Немачке из 1972. године којим је створена основа за улазак Источне Немачке у Уједињене нације.

"Еурактив", који наводи да је документ добио од поузданог извора, пренео је девет тачака предлога за Београд и Приштину, од којих су већина копије, са малим изменама, оних из документа потписаног пре пет деценија између две Немачке.

image