Свет

Запослени у "Твитеру" нису спремни на Масков ултиматум

Око 3.000 запослених оклева да ли да остане у компанији
Запослени у "Твитеру" нису спремни на Масков ултиматумwww.globallookpress.com © Muhammad Ata/Keystone Press Agency

Процењује се да су стотине запослених у "Твитеру" одлучиле да напусте компанију након што им је нови власник, Илон Маск поручио да ће морати или да раде "дуго и напорно" или да оду.

Агенција Ројтерс то је протумачила као оклевање неких од око 3.000 запослених да остану у компанији где је Маск раније отпустио половину радне снаге, укључујући и главне менаџере, и кренуо да немилосрдно мења културу пословања, увођењем дугог радног времена и интензивног темпа.

Маск се огласио на Твитеру и рекао да није забринут због оставки јер "најбољи људи остају".

Додао је и да је употреба Твитера достигла још један "врхунац", без детаљнијег објашњења.

Маск се, наводно, у четвртак састао са неким од запослених и покушао да их убеди да остану, тврде један тренутно запослени и један сада бивши запослени који је у контакту са колегама.

Компанија је такође обавестила запослене да ће затворити своје канцеларије и блокирати картице за улаз до понедељка, рекао је један извор.

Наводно је преко 110 запослених на четири континента одлучило да напусти "Твитер", пише Ројтерс позивајући се на интерну преписку запослених у компанији. Тачан број запослених који намеравају да напусте компанију није могуће одмах утврдити.

Агенција наводи и да су међу онима који одлазе инжењери који исправљају грешке у софтверу и воде рачуна да не дође до прекида услуга због чега је, наводно, угрожена стабилност друштвене мреже.

Маск је средином недеље послао мејл запосленима: "Идемо напред да изградимо Твитер 2.0 и успемо у изузетно конкурентном свету. Због тога ћемо морати да будемо екстремно чврсти."

У мејлу је од запослених затражио да штиклирају "да" ако желе да остану у компанији. Рок да одлуче да ли су спремни за Масков "Твитер" био је до четвртка увече. Они који су изабрали опцију "не", сматраће се да су дали отказ и добиће отпремнину.

image