Спорт

Обрт у Француској - Бензема се враћа на Светско првенство?

Неочекиван развој догађаја могао би да доведе до тога да званично најбољи фудбалера света ипак наступи на Мундијалу у Катару
Обрт у Француској - Бензема се враћа на Светско првенство?Getty © Jurij Kodrun / Stringer

Светско првенство је у пуном јеку, а у понедељак увече завршава се друго коло групне фазе. То значи да се полако ближимо почетку нокаут фазе турнира, али велики повратак усред такмичења могао би да се изненада догоди у репрезентацији Француске.

Медији у Шпанији истичу да би најбољи фудбалер света Карим Бензема у шокантном обрту могао да ипак буде поново део репрезентације која у Катару брани титулу освојену пре четири године.

Када је Дидије Дешан открио да Бензема због повреде није довољно спреман и да ће пропустити читав турнир, нико није очекивао да ће нападач Реал Мадрида ипак бити у могућности да можда и заигра у Катару.

Међутим, шпански медији тврде да његов процес рехабилитације тече боље него што се очекивало. Бензема би требало да дође у тренинг центар Реал Мадрида у уторак и да одради први тренинг.

Ако све буде било добро, он би могао да оде у Катар и придружи се репрезентацији Француске и стави се Дешану на располагање пред мечеве друге фазе турнира. Овако нешто заправо и није забрањено Французима.

Разлог је тај што је Дешан уврстио Бензему на списак 26 играча за Мундијал, а када су прецртали освајача Златне лопте, нису позвали замену за њега. Тако је Бензема практично остао на списку, па га никаква правила не спречавају да ипак буде у конкуренцији за неки од наредних мечева.

Наравно, поставља се питање да ли ће Дешан и селекција Француске сматрати то неопходним или ће само наставити турнир без Бенземе, не желећи да му закомпликују повреду која га је до сада мучила.

image
VV inauguration
banner