Спорт

Хрват љут што Русија није на Мундијалу: Не мешајте спорт и политику

Дејан Ловрен није имао проблем да истакне да му смета суспензија репрезентацији Русије од стране ФИФА и УЕФА
Хрват љут што Русија није на Мундијалу: Не мешајте спорт и политикуGetty © Claudio Villa

Фудбалска репрезентација Србије није успела да савлада Камерун, пошто су у понедељак ремизирали 3:3. И док "орлови" чекају да виде какве калкулације су им потребне за пласман у осмину финала, селекцији Хрватске ствари иду доста боље.

"Ватрени" су у недељу савладали Канаду 4:1 и тако стигли до четири освојена бода из прва два меча. Но, након победе, посебно се истакао и Дејан Ловрен, који је истакао жаљење што на Мундијалу нема Русије.

Ловрен је учествовао у убедљивој победи Хрватске над Канадом, а у разговору са руским и данским медијима, говорио је о селекцији Русије, земље у којој већ годинама наступа.

"Наравно да сам љут што Русије нема на Светском првенству. Увек сам говорио да се спорт и политика морају одвојити", почео је Ловрен, алудирајући на суспензије ФИФА као одговор на рат у Украјини.

"Русија је велика репрезентација и штета је што је нема на Светском првенству, као ни других великих репрезентација и играча, попут Италије или мог пријатеља Мохамеда Салаха. Али верујем да ће се ствари ускоро променити. Увек морате да размишљате позитивно", пренео је хрватски "Телеспорт".

Ловрен од 2020. године игра за руски Зенит из Санкт Петербурга, након што је 2018. у тој земљи учествовао у финалу Светског првенства у поразу Хрватске од Француске.

image