Спорт

"Србија играла без селектора, нико није овако лоше водио меч као Пикси"

Некадашњи репрезентативац Југославије и бивши играч Атлетико Мадрида Раде Богдановић јасно је истакао шта мисли о ремију Србије против Камеруна
"Србија играла без селектора, нико није овако лоше водио меч као Пикси"© RTS/screenshot

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је несхватљиву утакмицу у другом колу Светског првенства у Катару, пошто је ремизирала 3:3 против селекције Камеруна. У мечу у ком су "орлови" постигли три гола за мање од 15 минута и имали два гола предности, успели су да освоје само бод.

Селектор Драган Стојковић Пикси био је љут на аматерске грешке које је његова екипа правила у другом полувремену, али ни предводник овог тима није прошао без својих критика. Некадашњи фудбалер Раде Богдановић их је истакао на Радио-телевизији Србије.

Богдановић, некадашњи играч Атлетико Мадрида и Вердера, био је гост у емисији "Бисер пустиње" у којој је као стручни консултант коментарисао утакмицу Србије против Камеруна. Након меча, имао је јасне и гласне критике против Пиксијевих одлука на овом мечу.

"Од сјаја до очаја, ђавоља фудбалска нација. Не кривим данас играче ни за шта, они немају физичку спрему, а онда ни концентрацију,ни дисциплину", почео је Богдановић, пре него што је фокус усмерио на селектор Стојковића.

"Морам да кажем, мада сам размишљао све време да ли да ћутим, али видим овако: Одиграли смо данас утакмицу без селектора на клупи. Никад нисам видео да неко води лошије утакмицу на великом такмичењу од Драгана Стојковића данас. Екипа вам се вратила на 3:1, и да пустите њих петорицу на високи пресинг, да 10 минута не знате ко где удара. Као тренер морате да кажете 'имам 3:1, физичка спрема ми није добра, кукао сам на те ствари...'. Мој љубимац, мали Павловић се повредио и његовим изласком је наступио потоп. Те измене што је правио... Никако ми не иде у главу шта је човек хтео", рекао је Раде Богдановић.

Србија је олако примила два поготка у само три минута. Због тога ће "орлови" морати да чекају исход меча Бразил - Швајцарска не би ли знали да ли и какве шансе имају за пласман у осмину финала.

image