Русија

МУП Русије издао потерницу за првим замеником начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине

Игор Васиљевич Федоров, тражи се по члану Кривичног законика, наводи се у бази података руског Министарства унутрашњих послова
МУП Русије издао потерницу за првим замеником начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине© Konstantin Kokoshkin/Global Look Press

Министарство унутрашњих послова Русије објавило је потерницу за првим замеником начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине генерал-мајором Игором Федоровим.

"Игор Васиљевич Федоров, рођен 06.08.1954. године, тражи се по члану Кривичног законика", наводи се у бази података руског Министарства унутрашњих послова.

Члан због којег се тражи није прецизиран.

У јуну прошле године руски истражни комитет је известио да је Федоров оптужен у одсуству.

Како се наводи, Игор Федоров је од децембра 2014. до јануара 2015. водио један од сектора у граду Маријупољу, на који су га поделиле Оружане снаге Украјине.

"Подузимају се мере за тражење и хапшење оптужених", саопштено је тада из Истражног одбора.

Федоров је завршио Кијевску вишу војну командну школу и Војну академију по имену "М.В. Фрунзе", а затим се 1992. придружио Оружаним снагама Украјине.

Седам година касније постао је начелник Генералштаба, а за првог заменика начелника Генералштаба копнених снага оружаних снага Украјине именован је у августу 2006. године.

image