Русија

Након Зеленског и Порошенка, још украјинских званичника на руским потерницама

На потерници су се нашли и командант копнених снага Оружаних снага Украјине Александар Пављук, као и некадашњи вршилац дужности министра одбране Украјине Михаил Ковал
Након Зеленског и Порошенка, још украјинских званичника на руским потерницамаGetty © Mykola Tys/SOPA Images/LightRocket

Министарство унутрашњих послова Руске Федерације ставило је на потерницу команданта копнених снага Војске Украјине Александра Пављука, објавиле су "РИА Новости".

"Александар Алексејевич Пављук, рођен 20. августа 1970, тражи се по члану Кривичног законика", наводи се у бази података за претрагу Министарства унутрашњих послова Руске Федерације. Кривично дело за које се терети није објављено.

На потерници се нашао и некадашњи вршилац дужности министра одбране Украјине Михаил Ковал, који је ту функцију обављао од марта до јула 2014. године.

МУП Русије је раније данас објавио потерницу против актуелног председника Украјине Владимира Зеленског, као и против његовог претходника на тој функцији Петра Порошенка.

Јуче је руско Министарство унутрашњих послова ставило на потерницу и бившег министра финансија Украјине Александра Шлапака и бившег шефа Националне банке Украјине Степана Кубива.

Ни у једном од ових случајева није наведено због чега су они тражени, осим да су одлуке донете у складу са Кривичним закоником.

image